BUKOM PROTIV DIKTATURE – DIGNI GLAS u nedelju 26. aprila u 20:05 sa prozora i balkona

158 2
digni glas

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je građanke i građane da danas (nedelja 26. april), pet minuta nakon aplauza podrške lekarima, u 20:05, sa prozora ili balkona pokažu da „odbijaju da budu podanici u diktaturi u koju nas kriminalna politička elita uvlači“.

Napravite buku puštajući muziku, duvajući u pištaljke ili trube, udarajući u šerpe ili na bilo koji drugi način kojim šaljemo poruku da ćemo se boriti za demokratsku, slobodnu i solidarnu Srbiju, navodi se u pozivu koji se deli i putem društvenih mreža.

U pozivu se skreće pažnja da je pretnjama, pritiscima i nasiljem prema neistomišljenicima, skoro potpunom kontrolom i zloupotrebom medija, partijskim preuzimanjem pravosuđa, kao i ucenama i ekonomskim ugnjetavanjem velikog broja građana, režim Srbiju doveo korak do diktature.

Vanredno stanje i globalna kriza COVID 19, učinili su stvari očiglednim. Dok su se naši medicinski radnici borili sa zarazom, a radnici održavali život gradova radeći pod rizikom, vladajuća stranka nastavila je predizbornu kampanju ne osvrćući se na moguće posledice, a tretirajući opasnost od pandemije kao borbu za rejting u kojoj po svaku cenu treba da ispadnu spasioci, navode u inicijativi Ne davimo Beograd.

U saopštenju se još navodi:

Onima koji su kritički pisali ili upozoravali u javnosti da bajka koju su nam servirali nije istinita, našli su se na udaru režima. Na kraju, mogli smo da vidimo i da u našoj zemlji sve zavisi od odluke jednog čoveka koji je po potrebi doktor, televizijski voditelj, policajac ili sudija.

Posledice ovakvog otimanja države od građana, uništavanja institucija i centralizovanja moći u rukama kriminalne elite, su enormo bogaćenje ekipe bliske vlasti i sve teži uslovi života i rada za veliku većinu naših građana i građanki.

Srbija će se izboriti sa korona virusom, ali će se izboriti i sa režimom koji nam je okupirao i oteo državu.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 2 comments

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X