(VIDEO) Borani sa prozora i terasa podržali BUKOM I PETARDAMA poziv inicijative Ne davimo Beograd

467 4
cacanski soliteri

foto: arhiva IST Media

BOR, (IST Media) Zvuk pištaljki i petardi, improvizovanih bubnjeva i udarci kašikom o šerpu, dugotrajno uaaa i brojne petarde, obeležili su večeranji protest Borana, onih koji su se odazvali pozivu inicijativi „Ne davimo Beograd“, da pet minuta nakon aplauza podrške lekarima, u 20:05, sa prozora ili balkona pokažu, kako je navedeno u pozivu, “da odbijaju biti podanici u diktaturi u koju nas kriminalna politička elita uvlači”.

Iako je bilo nemoguće utvrditi masovnost odziva u celom gradu, sa mnogih prozora i terasa stambenih zgrada u glavnoj ulici Moše Pijade i 3. oktobar dopirala je glasna muzika, ali i brojni pogrdni povici upućenih vlasti i postupcima koje nisu povezane sa zabranom kretanja zbog pandemije.

U pozivu „Ne davimo Beograd“ je skrenuta pažnja da je pretnjama, pritiscima i nasiljem prema neistomišljenicima, skoro potpunom kontrolom i zloupotrebom medija, partijskim preuzimanjem pravosuđa, kao i ucenama i ekonomskim ugnjetavanjem velikog broja građana, režim Srbiju doveo korak do diktature a da su vanredno stanje i globalna kriza sa COVID 19, učinili da stvari budu očigledne.

Nakon aplauza lekarima, protest Borana trajao je oko pet minuta.

Video snimak našeg čitaoca.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 4 comments

   1. Nažalost nemam mnogo izbora, pa vas stoga pratim. Mežutim, u ovom treenutku je najvažniji život. Za proteste protiv vlasti uvek ima vremena

    Reply
 1. Ajde veceras posle bukaca “ ne davimo Beograd“ da izvizdimo njih.Inicijativa Beogradjani ne davite Srbiju.
  Sram ih bilo komunjare.Sto nisu bili bucni za Uskrs?
  I sta je prvi maj?
  Pobijeni radnici od strane policije.
  Svuda u svetu se sa zastavama traze bolji uslovi i postovanje radnika .Samo kod nas se to pretvori u pokolj jagnjica zdranje i opijanje.Davitelji ne davite Bor.

  Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X