DruštvoKorona

(VIDEO) Borani sa prozora i terasa podržali BUKOM I PETARDAMA poziv inicijative Ne davimo Beograd

cacanski soliteri

foto: arhiva IST Media

BOR, (IST Media) Zvuk pištaljki i petardi, improvizovanih bubnjeva i udarci kašikom o šerpu, dugotrajno uaaa i brojne petarde, obeležili su večeranji protest Borana, onih koji su se odazvali pozivu inicijativi “Ne davimo Beograd”, da pet minuta nakon aplauza podrške lekarima, u 20:05, sa prozora ili balkona pokažu, kako je navedeno u pozivu, “da odbijaju biti podanici u diktaturi u koju nas kriminalna politička elita uvlači”.

Iako je bilo nemoguće utvrditi masovnost odziva u celom gradu, sa mnogih prozora i terasa stambenih zgrada u glavnoj ulici Moše Pijade i 3. oktobar dopirala je glasna muzika, ali i brojni pogrdni povici upućenih vlasti i postupcima koje nisu povezane sa zabranom kretanja zbog pandemije.

U pozivu “Ne davimo Beograd” je skrenuta pažnja da je pretnjama, pritiscima i nasiljem prema neistomišljenicima, skoro potpunom kontrolom i zloupotrebom medija, partijskim preuzimanjem pravosuđa, kao i ucenama i ekonomskim ugnjetavanjem velikog broja građana, režim Srbiju doveo korak do diktature a da su vanredno stanje i globalna kriza sa COVID 19, učinili da stvari budu očigledne.

Nakon aplauza lekarima, protest Borana trajao je oko pet minuta.

Video snimak našeg čitaoca.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U nedelju u Domu zdravlja preventivni pregledi bez zakazivanja

Ist Media

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Povređena dva učenika na osvetljenim pešakim prelazima kod škola!

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X