Korona

Dr Joksimović – Od izbijanja pandemije 17 obolelih iz Opšte bolnice Bor. Nije bilo težih slučajeva

bolnica bor

BOR, (IST Media) Od izbijanja pandemije korona virusa  na covid 19 bilo je pozitivno 17 zaposlenih u Opštoj bolnici Bor, rekao je danas direktor ove zdravstvene ustanove Goran Joksimović.

Od zdravstvenih radnika nema teže obolelih, svi su sa srednjom ili lakšom kliničkom slikom. Od lakših pacijenata neki su se već vratili iz Niša i naložena im je kućna  izolacija od 14 dana, nakon čega će biti ponovo testirani, rekao je Joksimović Ist mediji.

Prema njegovim rečima, pojedini zapsoleni koji su prošli ove mere već su se vratili na posao.

Povećali smo obim testiranja u gradu i u zdravstvenoj ustanovi da bismo stekli pravu epidemiološku sliku ko je pozitivan, bez obzira na simptome. Jer, najveći prenosioci virusa su osobe bez simptoma koje se slobodno kreću i komuniciraju. Zato nam je ideja da svi u zdravstvenim ustanovama budu testirani, kako zbog njih, tako i zbog članova porodice i pacijenata.

Prema sazanjima, za sada nema Borana zaraženih koronom sa težom kliničkom slikom.

Prema najnovijim podacima, u Boru je još devet osoba pozitivno na korona virus, dok je 13 izlečeno. On je dodao da je evidentno smanjenje broja novoobolelih, a da se povećava broj izlečenih.

Ipak je upozorio da to ne znači i da treba da budemo opušteni, pa je zato apelovao da svi i dalje poštuju propisane mere.

Svi moramo da se potrudimo da se ovaj trend nastavi, jer ako se svi pridržavamo ovih mera, rezultate ćemo videti već za dve nedelje, dodao je direktor bolnice.

On je primetio da se jedan broj Borana oglušio o preporuku da se na ulicama nose zaštitne maske i rukavice.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X