Dr Joksimović – Od izbijanja pandemije 17 obolelih iz Opšte bolnice Bor. Nije bilo težih slučajeva

128 2

BOR, (IST Media) Od izbijanja pandemije korona virusa  na covid 19 bilo je pozitivno 17 zaposlenih u Opštoj bolnici Bor, rekao je danas direktor ove zdravstvene ustanove Goran Joksimović.

Od zdravstvenih radnika nema teže obolelih, svi su sa srednjom ili lakšom kliničkom slikom. Od lakših pacijenata neki su se već vratili iz Niša i naložena im je kućna  izolacija od 14 dana, nakon čega će biti ponovo testirani, rekao je Joksimović Ist mediji.

Prema njegovim rečima, pojedini zapsoleni koji su prošli ove mere već su se vratili na posao.

Povećali smo obim testiranja u gradu i u zdravstvenoj ustanovi da bismo stekli pravu epidemiološku sliku ko je pozitivan, bez obzira na simptome. Jer, najveći prenosioci virusa su osobe bez simptoma koje se slobodno kreću i komuniciraju. Zato nam je ideja da svi u zdravstvenim ustanovama budu testirani, kako zbog njih, tako i zbog članova porodice i pacijenata.

Prema sazanjima, za sada nema Borana zaraženih koronom sa težom kliničkom slikom.

Prema najnovijim podacima, u Boru je još devet osoba pozitivno na korona virus, dok je 13 izlečeno. On je dodao da je evidentno smanjenje broja novoobolelih, a da se povećava broj izlečenih.

Ipak je upozorio da to ne znači i da treba da budemo opušteni, pa je zato apelovao da svi i dalje poštuju propisane mere.

Svi moramo da se potrudimo da se ovaj trend nastavi, jer ako se svi pridržavamo ovih mera, rezultate ćemo videti već za dve nedelje, dodao je direktor bolnice.

On je primetio da se jedan broj Borana oglušio o preporuku da se na ulicama nose zaštitne maske i rukavice.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 2 comments

 1. U pravu je dr Joksimović što se maski i rukavica tiče. Međutim, najjeftinija maska košta 100 dinara, prodaje se na komad, pa se ne može reći da su pogodne za ovakve epidemiološke uslove. Isto se tako dele maske penzionerima na ulici!!!
  Povremeno mogu da se kupe maske u sterilnom pakovanju, ali to košta minimum 1.000 dinara. (Malopre sam u Dnevniku čula da maske u Italiji koštaju 50 centi. Lepo je što smo poslali nekoliko aviona sa medicinskom opremom, ali ne bih rekla da nama kipi, jer za nas ovde – nema.)
  Rukavica nema nigde. Apoteke uopšte ne skidaju sa svojih vrata natpise da nemaju maske, rukavice i alkohol. Ili stižu male količine koje se odmah prodaju onima koji su se tu slučajno zatekli ili se, po dobrom starom običaju prodaju onima koje su apotekari obavestili da stižu. Ili – neko nije sposoban da se sa ovom situacijom nosi i obezbedi građanima zaštitu.
  Naravno, ima i onih naših sugrađana koji NEĆE da nose ni maske ni rukavice.
  Ništa nije crno-belo.

  Odgovori
  1. Budimir Milutinović |

   Potpuno ste u pravu, po mom viđenju oko trećina naših sugrađana je na ulici bez maski, a takođe i bez poštovanja preporuke o potrebnoj distanci. Izgleda da neki ljudi ne shvataju suštinu ove epidemije. Maske i rukavice nigde se danas nisu mogle kupii. Treba pitati gradske vlasti zašto ne insistiraju kod nadležnih za bolju snabdevenost ovom zaštitniom opremom.

   Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X