Borski Vodovod među 20 najvećih dužnika EPS-u, ali redovno izmiruje reprogram

83 0

BOR, (IST Media) Sa dugovanjem za utrošenu električnu energiju od 425,8 miliona dinara (3,6 miliona evra), JK „Vodovod“ Bor zauzima neslavno 16. mesto srpskih dužnika EPS-u.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, međutim, kaže za istmedia.rs da taj dug ne predstavlja problem, jer je „Vodovod“ sa EPS-om potpisao reprogram dugovanja koji se izmiruje redovno, a redovno se plaćaju i novonastali troškovi za struju.

Kako bi Vodovod redovno servisirao reprogram, Grad Bor je odlučio da mu poveća prihode angažujući ih za dodatne poslove, što se ispostavilo kao dobro rešenje, kaže Milikić, koji će se upravo danas susresti sa predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja od koje se očekuje finansiranje projekta rekonstrukcije vodovodne mreže u iznosu od dva miliona evra.

On napominje da je završen projekat rekonstukcije tzv. „III visinske zone“, što podrazumeva rekonstrukciju mreže, zamenu štetnih azbestnih cevi i automatizaciju sistema, što će smanjiti troškove, a samim tim i pomoći Vodovodu da „stane na noge“.

Cene komunalnih usluga nikada u Boru nisu bile tržišne, već se gledalo da prate platežnu moć građana. Ni sada nam nije cilj povećanje cena usluga, već smanjenje rashoda, rekao je gradonačelnik Bora, i podsetio da JP Vodovod sada beleži čak 60 posto gubitaka vode u dotrajaloj mreži.

Kada je reč o dugovanjima za utrošenu električnu energiju JKP „Toplana“ od 702 miliona dinara, zbog kojih je ovo preduzeće među sedam najvećih srpskih dužnika prema EPS-u, prema podacima kojima raspolaže Ist Media, dugovanje je 2009. godine iznosilo 176 miliona dinara, ali se na osnovu kamate povećavalo iz godine u godinu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X