EkonomijaTema danaНекатегоризовано

Besplatni programi stručne pomoći malim i srednjim preduzećima

SRBIJA (IST Media, Beta) Razvojna agencija Srbije (RAS) raspisala je poziv za učešće u besplatnom programu stručne pomoći (mentoringa) mikro, malim i srednjim preduzećima i zadrugama, a rok za podnošenje prijava je 21. jun.

 

Kako je saopšteno, cilj programa je unapređenje poslovanja i smanjenje broja neuspešnih preduzeća i zadruga.

 

preduzetnici featMentoring se odvija po metodologiji razvijenoj u saradnji s Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA) i predviđa od 25 do 50 sati stručne podrške preduzećima i zadrugama u oblastima koje oni definišu u saradnji sa sertifikovanim stručnim licima – mentorima.

 

Menadžment preduzeća i mentor zajedno proučavaju aktuelno poslovanje, razloge trenutnih problema ili smetnje za dalji razvoj, kao i najvažnije potencijale za rast, te na osnovu utvrdjenog pripremaju plan, odnosno projekat daljeg razvoja.

 

Više od 500 mikro, malih i srednjih preduzeća iz Srbije je učestvovalo u tom programu od 2010. do sada i ocenila su ga kao veoma korisnog za unapređenje poslovanja, navodi se u saopštenju Razvojne agencije Srbije.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Realizacijom najvećeg investicionog ciklusa na Zapadnom Balkanu – PRAHOVO 2027 biće otvoreno više od 200 radnih mesta

Ist Media

Danas se u Srbiji godišnje generiše više od dva miliona tona komunalnog otpada koje završava na deponijama

Ist Media

Nova balon hala u flotaciji Veliki Krivelj suzbija prašinu iz rudnika

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X