Društvo

Srbija Ziđin Majning obeležila Svetski dan zaštite životne sredine akcijom uređenja rudnika Čukaru Peki

08 Dan planete zemlje 2023 Zijin Mining

 

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, zaposleni u kompaniji Srbija Ziđin Majning (SZM), koja teži „nultom zagađenju“, organizovali su na tri lokacije  rudnika bakra Čukaru Peki volontersku akciju čišćenja i uređenja.

Nedavno je oko ovog rudnika, koji je označen kao prvi zeleni rudnik u Srbiji, izgrađeno nekoliko novih parkova i vrtova koji okružuju transportnu traku, dispečerski centar i novu administrativnu zgradu.

U skladu sa društveno odgovornom ulogom koju kompanija neguje, današnjom akcijom zaposleni su želeli da doprinesu, kako ulepšavanju ambijenta u kojem rade, tako i zaštiti čitavog ekosistema u rudniku, kažu u SZM.

Kako ističu u Sektoru za zaštitu, bezbednost i životnu sredinu, u cilju oplemenjivanja i očuvanja ekosistema, aktivnosti na uređenju rudnika, kao i pošumljavanje i ozelenjavanje biće nastavljeni i u budućnosti.

Kao kompanija koja teži nultom zagađenju, Srbija Ziđin Majning je od početka rada usmerena na zaštitu životne sredine u koju je uložila više od 80 miliona dolara. Kompanija ima cirkularni sistem tehničke vode, sprovodi monitoring vode i vazduha, ima sistem separacije i reciklaže otpada, a uradila je i jednogodišnju studiju o zaštiti biodiverziteta. Samo u ovoj godini u rudniku Čukaru Peki posađeno je 20.000 sadnica visokog i niskog rastinja, žbunastih biljaka i cveća, rekli su medijima u SZM.

Kako su nam rekli, u planu SZM je da se do kraja godine zasadi još 6000 sadnica drveća, a prostor rudnika je od početka rada oplemenjen sa više od 80 hektara trave.

Ponosni smo što se i danas veliki broj zaposlenih u kompaniji odazvao akciji uređenja rudničkog kruga i zaštite biljaka koje su značajne za podsticanje biodiverziteta jer naš rudnik veliku pažnju poklanja, kako socijalnim, tako i ekološkim pitanjima, kao važnom segmentu društvene odgovornosti, čime dodatno skrećemo pažnju javnosti na značaj i potrebu očuvanja zdrave životne sredine, kaže Džan Čen iz sektora za zdravlje, bezbednost i životnu sredinu Srbija Ziđin Majninga.

Džan Čen: Važno je skrenuti pažnju javnosti na značaj i potrebu očuvanja zdrave životne sredine

U Srbija Ziđin Majning naglašavaju da im je cilj čisto i zdravo okruženje u kom će uživati i zaposleni, ali i posetioci.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X