Politika

Istočna Srbija dobila još jednog poslanika u republičkom parlamentu

radovan arezina

foto: Facebook

Do prošle nedelje istok Srbije su u Narodnoj skupštini predstavljala tri narodna poslanika, sva tri sa liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“ – Mladen Bošković master ekonomije iz Negotina, Dragana Branković Minčić, diplomirani farmaceut iz Zaječara i Andrijana Pupovac master ekonomista iz Bora.

Od četvrtka, kada je položio zakletvu pred Narodnom skupštinom i pristupio poslaničkoj grupi SPS istočnu Srbiju predstavlja i Radovan Arežina, diplomirani defektolog iz Kladova.

To što sam narodni poslanik smatram najvećom privilegijom, čašću i krunom političkog delovanja u političkoj karijeri lokalnog političara iz male opštine s granice i uopšte smatram poslanički mandat nečim što u bavljenju politikom predstavlja najveću čast i još i veću odgovornost“, napisao je na svom FB nalogu Arežina po potvrđivanju mandata narodnog poslanika, a prenosi list Danas.

Arežina je izabran za poslanika jer je prethodno Jelica Sretenović iz SPS podnela ostavku.

Bio je na izbornoj listi Ivica Dačić “Socijalistička partija Srbije-Dragan Marković Palma Jedinstvena Srbija” , a na političkoj sceni prisutan je duže od tri decenije.

U zvaničnoj biografiji na sajtu SPS navodi se da je 1987-88 bio sekretar SSOS Kladovo i predsednik komisije za sport MOK SSOS Zaječar. Od 2001. do 2006. godine obavljao je funkcije predsednika MO SPS Kladovo, portparola OO SPS Kladovo, član IO i potpredsednika OO SPS Kladovo; od 2006. godine Arežina je predsednik OO SPS Kladovo, sekretar potom i predsednik OO SPS Bor i član IO GO SPS.

U lokalnom parlamentu u Kladovu Radovan Arežina je od 2004. godine kao odbornik, a potom i kao zamenik predsednika Skupštine opštine, u sledećem mandatu bio je predsednik SO Kladovo, da bi od 2013. do 2015. bio na čelu opštine Kladovo. Aktuelni je predsednik odborničke grupe SPS u SO Kladovo.

SPS je  sa vlasti u Kladovu 2015. godine smenila tada novoformirana koalicija koju su činili SNS i Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića.

Radovan Arežina je tada rekao da aktuelna dešvanja tumači kao želju za slabljenjem socijalista uoči lokalnih izbora koji se očekuju u decembru.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

GG „Glasno za omladinu“ traži Lokalni akcioni plan za mlade, formiranje Komisije za praćenje kvaliteta vazduha i uređenje dečijih parkića

Marija Dimitrijević

Narodni pokret Srbije: U 2023. godini u Boru povećan sadržaj arsena i kadmijuma u vazduhu

Ist Media

Gradsko veće predložilo otkup zemljišta ski-staza na Crnom Vrhu. Čeka se strateški partner za hotel Jelen

Ist Media
X