DruštvoKorona

U Boru zvanično počela onlajn nastava. Dopis Ministarstva stigao retroaktivno tek danas oko 9 sati

onlajn nastava

BOR – Zbog nepovoljne epidemiološke situacije sa korona virusom, koja je dovela do velikog odsustvovanja sa nastave, učenici borskih osnovnih škola od petog do osmog razreda, kao i učenici četiri srednje škole od danas će nastavu pratiti onlajn.

Štab za vanredne situacije Grada Bora na jučerašnem sastanku uvažio je mišljenje koordinatora škola, i donelo preporuku da se od danas, 24. novembra do 4. decembra organizuje onlajn nastava, a saglasnost Ministarstva prosvete stigla je tek danas oko 9 sati, pa su pojedini učenici i njihovi roditelji bili u nedoumici da li se danas organizuje redovna, ili onlajn nastava.

Obaveštavamo vas da je Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja razmotrilo Preporuku Kriznog štaba za Grad Bor i da je saglasno da se, u skladu sa ovim preporukama, uvedu predložene mere (praćenje nastave putem platformi ili Javnog servisa). Potrebno je da na nivou škole dogovorite efikasne kanale komunikacije sa učenicima radi obaveštavanja o rasporedu časova i o pružanju dodatne podrške u učenju, navodi se u odobrenju Ministarstva koje je zavedeno sa jučerašnim datumom.

Koordinator borskih osnovnih škola Radiša Petković, potvrdio je za IST Medija da je saglasnost Ministarstva stigla danas.

Sve razredne starešine su još sinoć dobili informaciju da će od danas početi onlajn nastava, pa su roditelji ili učenici obaveštavani na razne načine, putem platforme, viber grupe ili telefonom, rekao nam je Petković.

Dirktori srednjih škola su nam potvrdili da se sada rade operativni planovi onlajn nastave do 4. decembra i nastava se za sada odvija po planu.

Prema podacima obrazovnih ustanova od nedelje, u srednjim školama je van nastave 118 učenika i 31 nastavnik zbog zaraze korona virusom ili izolacije usled porodičnih kontakata (8,1 procenat učenika i 13 posto nastavnika), dok je u osnovnim školama na teritoriji grada van nastave 127 učenika uglavnom zbog porodičnih kontakata. Zbog zaraze infekcijom ili izolacije, van nastave su odsutna 33 nastavnika.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

PROSVETARI ODLUČILI: 1. novembra obustava rada i protest, potom skraćivanje časova

Marija Dimitrijević

PTIČJI GRIP potvrđen kod uginulog labuda nađenog KOD DONJEG MILANOVCA

Marija Dimitrijević

Manji računi komunalnih usluga za 50 odsto. Evo ko ostvaruje pravo

Miloš Marković
X