Društvo

Borski srednjoškolci u nedoumici da li sutra idu u školu ili počinje onlajn nastava

BOR – Ostalo je desetak sati do školskog zvona za početak prvog časa u borskim srednjim školama, a učenici su u nedoumici da li da ujutru krenu put škole, ili će nastavu pratiti onlajn.

Gradska uprava Bora je, nakon današnje sednice Kriznog štaba i saveta prosvetnih radnika, donela preporuku o početku onlajn nastave u srednjim školama usled velikog broja odsutnih učenika koji su zaraženi virusom korona ili su u samoizolaciji (245), a preporuku je trebalo da odobri Ministarstvo obrazovanja.

Kako smo saznali, odobrenje nije stiglo do kraja radnog vremena, pa ako učenici ne dođu u školu mogu se suočiti sa neopravdanim izostancima, a ukoliko dođu, može se destiti da u hodnicima četiri škole sretnu “tetkice” ali ne i nastavnike.

To će se po svemu sudeći i dogoditi, jer IST Media saznaje da među profesorima kruži savet da se nastava od sutra, pa sve do 4. decembra održava onlajn, bez obzira na odluku Ministarstva. Učenici su o tome obavešteni pojedinačno, “od usta do usta”. Pa ko je saznao – saznao je.

Preporuka o onlajn nastavi ne odnosi se na osnovne škole, za koje je Krizni štab sugerisao donošenje odluka u zavisnosti od mogućnosti odvijanja nastave.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X