Društvo

Zbog korona virusa VAN NASTAVE 245 UČENIKA. Od utorka za srednjoškolce onlajn nastava

strucno operativni tim Bor korona

BOR – Prema pristiglim podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok, u poslednjih 48 sati još 107 Borana zaraženo je korona virusom, virus je trenutno aktivan kod 493 pacijenta, dok je u navedenom periodu svega osam osoba izlečeno.

Kako je danas rečeno posle sastanka Stručno-operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere, u prethodnih 24 časa u borskoj kovid ambulanti pregledano je 146 pacijenata, od čega je čak 90 novih slučajeva sa simptomima virusa dok je 65 lica upućeno na pregled u trijažu Opšte bolnice.

Prema podacima obrazovnih ustanova, u srednjim školama je van nastave 118 učenika i 31 nastavnik zbog zaraze korona virusom ili izolacije usled porodičnih kontakata (8,1 procenat učenika i 13 posto nastavnika), dok je u osnovnim školama na teritoriji grada van nastave 127 učenika uglavnom zbog porodičnih kontakata. Zbog zaraze infekcijom ili izolacije, van nastave su odsutna 33 nastavnika.

Zbog novonastale situacije, Štabu za vanredne situacije predloženo je da sutra donese odluku prema kojoj će se u srednjim školama od utorka organizovati onlajn nastava na period od dve nedelje.

Koordinatori škola su, takođe, predložili da se ocenjivanje učenika ipak održi u školama, ali uz prisustvo manjeg broja učenika i uz propisane epidemiološke mere.

Nastava u osnovnim školama održavaće se u zavisnosti od raspoloživosti nastavnika, što uključuje i potencijalno onlajn predavanje za pojedina odeljenja.

Situacija je teška i zahteva odgovornost svih nas jer je korona virus ušao u sve institucije grada i širi se preko porodičnih kontakata. Zato je potrebno da se svi samoizoluju kada primete simptome i postupe prema preporukama epidemiologa, rekao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

U predškolskim ustanovma situacija je pod kontrolom i za sada se ne razmišlja o zatvaranju tih ustanova.

Od početka epidemije, korona virusom zaraženo je ukupno 946 Borana.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Sa sednice Štaba za vanredne situacije. Deponija gori, a izvorišta presušuju

Miloš Marković

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X