Kultura

BORKU PERIĆU nagrada za NAJBOLJE ovogodišnje GLUMAČKO OSTVARENJE Zoranovih dana

ZAJEČAR, (IST Media) Žiri 27. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“, odlučio je da Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu dodeli Borku Periću za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi „Ustav Republike Hrvatske“ Satiričkog kazališta „Kerempuh“ iz Zagreba.

Žiri u sastavu Nebojša Bradić, Miroslav Radonjić i Nenad Novaković, član doneo je odluku da nagradu za vizuelni identitet „Krstomir Milovanović“ većinom glasova dodeli predstavi „NAŠI DANI“ Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke.

Nagradu publike , prosečnom ocenom 9,80 , dobila je predstava „Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića u režiji Tanje Mandić Rigonat, u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta iz Beograda.

Žiri Festivala malih pozorišnih formi kojim je predsedavao glumac Ivan Bekjarev, doneo je odluku da je pobednik Festivala malih pozorišnih formi Nebojša Dugalić za ulogu u monodrami „Ispovest Dimitrija Karamazova“ Fjodora Dostojevskog.

Specijalna nagrada ovog festivala pripala je Vladimiru Cvejiću za „Brevroviziju“, kao i kazalištu „Moruzgva“ iz Zagreba za predstavu “Bobočka ili drugih 100 stranica Filipa Latinovića“.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Poznati svi laureati pozorišnih Dana Zorana Radmilovića. Mikiju Krstoviću nagrada za najbolju glumu Festivala

Ist Media

[NAJAVA] Beogradski džez kvartet u Muzičkoj školi

Ist Media

Bor kroz vekove: tragovi rudarstva od bronzanog doba do danas

Ist Media
X