Kultura

Jedan od NAJVEĆIH JAZZ BUBNJARA na zatvaranju Naissus jazz festa (video)

NIŠ, (IST Media) Claus Raible trio u sastavu – Claus Raible za klavirom, Giorgos Antoniou na kontrabasu i jedan od najvažnijih džez bubnjara svoje generacije Alvin Queen zatvoriće 13. Internacionalni susret džez muzičara NAISSUS JAZZ u nedelju 4. novembra od 22 sata u niškom Narodnom pozorištu.

Tokom decenija, Claus Raible je radio sa džez velikanima među kojima su Art Farmer, Jimmy Cobb, Andi Bey, i Charles Davis. Pored svojih angažmana, Claus je redovno radio i na drugim projektima. Radio je na formiranju kvarteta, seksteta, okteta i orkestara. Svaki od njegovih projekata dobio je pozitivne kritike za energiju i originalnost.

Jedan od najboljih bubnjara svoje generacije – Alvin Queen

Giorgos Antoniou, basista i temelj Tria, stekao je međunarodnu reputaciju kroz saradnju sa velikanima kao što su Clark Terry, John Lewis, Johnny Griffin, Cedar Walton i Albert Heath.

Alvin Queen majstor modernog džeza, svoju profesionalnu karijeru počeo je sa 11 godina i već godinu dana kasnije snimio je svoj prvi album sa Joe Newmanom i Hank Jonesom na klaviru. U narednim godinama radio je sa velikanima kao što su Horace Silver, George Benson, Dizzy Gillespie, Oscar Peterson itd.

Smatra se jednim od najvažnijih džez perkusionista svoje generacije.

Poslednje veče ovogodišnjeg Naissus jazz festa ova trojica virtuoza zatvoriće nakon nastupa Vesne Petković i Who Man Doga, kao i nastupa Schime Trio + One.

U kafe baru Julijan Djupon termin od 23 sata u nedelju, na kraju 13. Internacionalnih susreta džez muzičara NAISSUS JAZZ, rezervisan je za Niški Jazztet i jam session.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

NAJAVA: Predstava “Tašta ne prašta” 1. marta u bioskopu “Zvezda”

Ist Media

NAJAVA: Muzičko-scenski recital KUD-a Bor „Vinogorje moje rujno“

Ist Media

U petak gošća Narodne biblioteke autorka romana “Meduze žive zauvek: dok ih ne uhvate”

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X