Borku Periću nagrada Zoranov brk za ulogu u predstavi Ustav Republike Hrvatske

246 0
ZAJEČAR, (IST Media, foto:pozorište ZR) Predstavu Satiričkog kazališta „Kerempuh“ iz Zagreba „Ustav Republike Hrvatske“ Ante Tomića i Rajka Grlića, u režiji Vinka Brešana, zaječarska publika pozdravila je gromoglasnim aplauzom a nagradu Zoranov brk žiri je dodelio Borku Periću za ulogu Vjekoslava Kralja.

U komadu se govori o profesoru Vjeku, koji živi u centru Zagreba s Hrvojem, nepokretnim ocem, nekadašnjim ustaškim časnikom. Vjekin užitak su noćne šetnje, kada, odeven kao žena, luta gradom. U jednoj od tih šetnji pretuče ga grupa mladića.

U bolnici ga prepozna Maja, medicinska sestra koja živi u podrumu njegove zgrade. Od tog trenutka Maja počinje da brine o njemu i njegovom ocu. Zauzvrat, Vjeko Majinom mužu, policajcu Anti, pomaže da pripremi ispit iz Ustava Republike Hrvatske… Tako počinje ova priča o ljubavi i mržnji, priča o četvoro vrlo različitih ljudi, koje je sudbina iznenada učinila međusobno povezanim.

Dobitnik Zoranovog brka, Borko Perić, na pres-konferenciji je rekao da mu je velika čast što je dobio makar i brk Zorana Radmilovića.

„Veoma sam uzbuđen što sam ovde, ceo ansambl je bio uzbuđen zbog ovog festivala, jer smo prvi put u Zaječaru. Što se tiče same uloge, bilo je to jedno lako, ugodno i dobro pozorišno iskustvo, sa rediteljem Vinkom Brešanom i dramaturškinjom Željkom Udovičić na čelu, naravno i sa autorima teksta Tomićem i Grlićem. Sve je išlo prirodno i lagano, bez problema, zato što je tekst dobro napisan. Predstava se igra već dve godine i dobro komunicira sa publikom, tako da je svejedno da li se igra u Hrvatskoj, Srbiji ili Bosni“, naglasio je Borko Perić.

Inače, ova predstava je višestruko nagrađivana. Poslednja nagrada je na nedavnom Joakiminterfestu u Kragujevcu, gde je proglšena za najbolju predstavu, a Borko Perić i Ana Maras Harmander podelili su nagradu za glumu.

Večeras je na programu Zoranovih dana predstava „Noćna straža“ u izvođenju Ateljea 212 iz Beograda.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X