Društvo

Ziđin iznad bolnice gradi VENTILACIONO OKNO za “Jamu”. Meštani zbunjeni i zabrinuti

bolnicka ulica toranj

BOR – Meštane koji žive iznad gradske bolnice u ulicama Homoljskoj i Jovana Cvijića, juče oko 11.30 preneo je vatromet usred dana, a kada su izašli iz kuća i pogledali ka brdu, ugledali su visoki toranj podignut nedaleko iznad naselja.

Na tornju su istaknute četiri kineske zastave a meštani kažu da ne znaju zbog čega je i kada postavljen, jer ih niko o tome nije obavestio i objasnio o čemu se radi.

Kažu da strahuju da će ionako loša ekološka situacija u tom naselju, koja je godinama često bila ispod granica dozvoljenog zbog rada RTB-a, dodatno biti pogoršana.

Kako je za IST media potvrđeno u kompaniji Serbia Zijin Copper, reč je o tornju koji je podignut u procesu izgradnje ventilacionog okna za potrebe rudnika bakra “Jama”.

Prema saznanjima našeg sajta, ovo je tek prvo od četiri ventilaciona okna koji će biti izgrađeni za taj rudnik, kako bi se postigla bolja cirkulacija vazduha za zaposlene.

Drugo okno, kako saznajemo, biće izgrađeno u naselju “Zmajevo”, treće nedaleko od naselja “Brezonik” a četvrto kod samog rudnika.

Za ovaj rudarski objekat dozvolu izdaje Ministarstvo rudarstva i energetike, a navodno, sve se gradi na zemljištu koje je u vlasništvu Ziđin-a.

Danas smo od nadležnog Ministarstva u prepodnevnim satima zatražili odgovor na pitanje da li je izdata potrebna dozvola za izgradnju, ali do objave teksta odgovor nismo dobili.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X