Korona

Zdravstveni radnici: Situacija sa koronom se pogoršava neočekivanom brzinom – Zaraženo i četvoro dece

BOR, (IST Media) Epidemiološka situacija u Boru se pogoršava neočekivanom brzinom kada je reč o korona virusu, rekli su na današnjoj konferenciji za novinare borski zdravstveni radnici.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” iz Zaječara, za poslednja dva dana u Boru je registrovano 25 novih slučajeva virusne infekcije, pa su tako na današnji dan, na teritoriji grada, ukupno 74 osobe pozitivne na virus.

Od 25 novoobolelih, dvoje je hospitalizovano, dok su ostali sa blažim simptomima, nalaze se na adekvatnoj terapiji i u kućnoj su izolaciji. Rezultati se čekaju za još 84 osobe koje su testirane na prisustvo virusa.

Napominju da su i vreme i period godine takvi da nose velike rizike, kao i da su akutno respiratorne infekcije u porastu.

Od 89 pristiglih rezultata, u prethodna dva dana imamo 29 pozitivnih na korona virus, od čega su četiri kontrolna testa osoba koje su već bile pozitivne. Ono što je karakteristično jeste da se starosna granica obolelih pomera ka mlađoj generaciji, pa je tako sada najzastupljenija od 40 do 49 godina. Među 25 novoregistrovanih slučajeva ima i četvoro dece, troje školskog i jedno predškolskog uzrasta. Radi se uglavnom o porodičnim  kontaktima, a deca su već duže vreme u izolaciji tako da ne postoji opasnost po ostalu decu, rekla je epidemiolog Doma zdravlja u Boru, dr Javorka Stankulić.

Prema rečima nadležnih u borskom Domu zdravlja, primetno je povećan broj pregleda u kovid ambulanti, te će, ukoliko se situacija pogorša, biti predloženo uvođenje novih antiepidemijskih mera.

Ovi rezultati su dokaz da se mere ipak ne poštuju, da ljudi olako shvataju situaciju ili ne veruju u nju sve dok neko njihov ne bude zaražen. Mere se moraju više
poštovati jer je to jedino što nas može zaštititi, dodala je dr Stankulić.

U Odeljenju za inspekcijske poslove grada Bora napominju da se trenutno kontroliše nošenje maski u zatvorenim prostorima, merenje temperature na ulazu u objekat, kao i postojanje dezobarijera i istaknutost obrasca sa brojem osoba koje mogu istovremeno boraviti u istom objektu, dok se u narednom periodu očekuje i kontrola nošenja maski u javnom prevozu.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X