DruštvoTema danaНекатегоризовано

Zbog pretnji uredniku Južnih vesti, BIRODI zahteva smenu direktora Toplane u Nišu

birodi featured

Biro za društvena istraživanja zahteva od nadležnog organa Grada Niša da smeni sa položaja direktora JKP Toplana iz Niša Milutina Ilića, posle neistinitih tvrdnji o zapošljavanju i iznetih pretnji uredniku portala „Južne Vesti“

 

“Konkretan povod za zahtev da se smeni Milutin Ilić je činjenica da je izvršio čin pretnje prema novinaru „Južnih Vesti“ koji je utvrdio da je bilo sakrivanja informacija o stranačkom zapošljavanju”, naveo je BIRODI.

 

Biro za društvena istraživanja podseća da je Skupština grada Niša usvojila Lokalni plan za borbu protiv korupcije u kojem postoji mera koja se odnosi na zaštitu i podršku borcima protiv korupcije. Analizirajući izveštavanje medija i njihov doprinos u uspostavljanju borbe protiv korupcije u Nišu Biro za društvena istraživanja je „Južnim vestima“ dodelio priznanje čime je između odstalog odato priznanje i za doprinos borbi protiv korupcije koja se ogleda u istraživačkom novinarstvu.

 

“Zato pozivamo nadležni organ lokalne samouprave da pokrene postupak za smenu direktora JKP Toplana čime će se nastaviti praksa sankcionisanja onih koji se javno bore protiv borbe protiv korupcije, koja je u Nišu započeta slučajem Valentine Krstić”, napominje ova organizacija.

 

BIRODI smatra da dalji opstanak na mestu direktora osobe koja sprečava borbu protiv korupcije dovodi u pitanje nastojanja da se uspostavi sistem za borbu protiv korupcije, tj. obesmišljavanja nastojanja da se uspostavi sistem borbe protiv korupcije, koji je podržan i od gradonačelnika Niša.

Predrag Blagojevć
Predrag Blagojevć

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X