RTB i DDOR Novi Sad donirali opremu zdravstvenim radnicima u Boru

332 0

BOR, (IST Media) – Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor i osiguravajuća kompanija DDOR Novi Sad, donirali su borskom Zdravstvenom centru opremu za osoblje u vrednosti pola miliona dinara.

 

Zdravstveni centar je dobio 210 uniformi za medicinsko osoblje, na osnovu inicijative RTB-a, koji je ovoj ustanovi već donirao kolposkop, reanimacioni i porođajni sto, nekoliko inkubatora i ostalu opremu za porodilište.

 

donacija zdravstveni centar

 

„Zbog toga je, između ostalog, Zdravstveni centar u Boru jedan od opremljenijih centara u Srbiji“, rekao je tim povodom direktor ZC, Dragan Stojadinović.

 

Novosadska osiguravajuća kompanija je navela da će izdvojiti još milion dinara za ostalu neophodnu opremu ovom zdravstvenom centru, kao što su ćebad i posteljina.

 

Generalni direktor RTB Blagoje Spaskovski, izjavio je da je zajednička donacija sa DDOR Novi Sad plod uspešne saradnje dve kompanije, ali i želja da se pomogne Ministarstvu zdravlja i Vladi Republike Srbije koja je podržala razvoj Basena u delu ekologije, u delu koji je tesno povezan sa medicinom i zdravljem.

 

„Bolesnici moraju imati adekvatne uslove za lečenje, ali i medicinsko osoblje mora da bude dobro opremljeno“, kazao je Spaskovski prilikom uručivanja donacije.

 

On je dodao i da se sa biznismenom Milanom Popovićem RTB nedavno dogovorio da u borsko i majdnapečko porodilište zajednički ulože 137.000 evra kako bi se ta odeljenja opremila upotpunosti.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X