DruštvoTema danaНекатегоризовано

RTB i DDOR Novi Sad donirali opremu zdravstvenim radnicima u Boru

BOR, (IST Media) – Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor i osiguravajuća kompanija DDOR Novi Sad, donirali su borskom Zdravstvenom centru opremu za osoblje u vrednosti pola miliona dinara.

 

Zdravstveni centar je dobio 210 uniformi za medicinsko osoblje, na osnovu inicijative RTB-a, koji je ovoj ustanovi već donirao kolposkop, reanimacioni i porođajni sto, nekoliko inkubatora i ostalu opremu za porodilište.

 

donacija zdravstveni centar

 

„Zbog toga je, između ostalog, Zdravstveni centar u Boru jedan od opremljenijih centara u Srbiji“, rekao je tim povodom direktor ZC, Dragan Stojadinović.

 

Novosadska osiguravajuća kompanija je navela da će izdvojiti još milion dinara za ostalu neophodnu opremu ovom zdravstvenom centru, kao što su ćebad i posteljina.

 

Generalni direktor RTB Blagoje Spaskovski, izjavio je da je zajednička donacija sa DDOR Novi Sad plod uspešne saradnje dve kompanije, ali i želja da se pomogne Ministarstvu zdravlja i Vladi Republike Srbije koja je podržala razvoj Basena u delu ekologije, u delu koji je tesno povezan sa medicinom i zdravljem.

 

„Bolesnici moraju imati adekvatne uslove za lečenje, ali i medicinsko osoblje mora da bude dobro opremljeno“, kazao je Spaskovski prilikom uručivanja donacije.

 

On je dodao i da se sa biznismenom Milanom Popovićem RTB nedavno dogovorio da u borsko i majdnapečko porodilište zajednički ulože 137.000 evra kako bi se ta odeljenja opremila upotpunosti.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Saobraćaj pripada osobama sa invaliditetom

Ist Media

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X