RTB i DDOR Novi Sad donirali opremu zdravstvenim radnicima u Boru

371 0

BOR, (IST Media) – Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor i osiguravajuća kompanija DDOR Novi Sad, donirali su borskom Zdravstvenom centru opremu za osoblje u vrednosti pola miliona dinara.

 

Zdravstveni centar je dobio 210 uniformi za medicinsko osoblje, na osnovu inicijative RTB-a, koji je ovoj ustanovi već donirao kolposkop, reanimacioni i porođajni sto, nekoliko inkubatora i ostalu opremu za porodilište.

 

donacija zdravstveni centar

 

„Zbog toga je, između ostalog, Zdravstveni centar u Boru jedan od opremljenijih centara u Srbiji“, rekao je tim povodom direktor ZC, Dragan Stojadinović.

 

Novosadska osiguravajuća kompanija je navela da će izdvojiti još milion dinara za ostalu neophodnu opremu ovom zdravstvenom centru, kao što su ćebad i posteljina.

 

Generalni direktor RTB Blagoje Spaskovski, izjavio je da je zajednička donacija sa DDOR Novi Sad plod uspešne saradnje dve kompanije, ali i želja da se pomogne Ministarstvu zdravlja i Vladi Republike Srbije koja je podržala razvoj Basena u delu ekologije, u delu koji je tesno povezan sa medicinom i zdravljem.

 

„Bolesnici moraju imati adekvatne uslove za lečenje, ali i medicinsko osoblje mora da bude dobro opremljeno“, kazao je Spaskovski prilikom uručivanja donacije.

 

On je dodao i da se sa biznismenom Milanom Popovićem RTB nedavno dogovorio da u borsko i majdnapečko porodilište zajednički ulože 137.000 evra kako bi se ta odeljenja opremila upotpunosti.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X