Zaječar dobija planinsku biciklističku stazu

476 0

ZAJEČAR, (IST Media, Snežana Stanojević) Izgradnja staze za planinski biciklizam, kao i završetak izgradnje sportske hale u zaječarskom naselju Kotlujevac teme su razgovora predstavnika Ministarstva omladine i sporta, Biciklističkog saveza Srbije i pomoćnika gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport Vladislava Milojevića, prenosi zajecar.info

 

sastanak

 

„Grad Zaječar bio je ranije jedan od organizatora takmičenja u biciklizmu, tako da smo odlučili da ovaj grad bude ponovo domaćin takvog takmičenja. U saradnji sa lokalnom samoupravom pokušaćemo da u najkraćem roku izgradimo biciklističku stazu“, rekao je Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije.

 

On je dodao da Zaječar ima odlične uslove za izgradnju staze za planinski biciklizam i da će takva staza privući dosta turista iz zemlje i inostranstva.

 

„Jedan od razloga našeg dolaska jeste da se uverimo do koje faze se stiglo sa izgradnjom sportske hale u Kotlujevcu. Sudski sporovi, zbog kojih je gradnja bila zaustavljena, privode se kraju, tako da očekujemo da će se i ovaj sportski objekat uskoro završiti“, istakao je Bogdan Knežević, saradnik ministra sporta Vanje Udovičića.

 

Knežević je podvukao da je od velike važnosti za razvijanje sporta u ovom delu Srbije i prekogranična saradnja. Tim povodom sledeće nedelje najavljen je odlazak u Vidin, gde će se razgovarati o izgradnji sportske infrastrukture, koja bi se finansirala iz evropskih fondova.

 

„Naredne nedelje doći ćemo u Zaječar i sa predstavnicima Atletskog saveza Srbije, a povod dolaska biće razgovor o izgradnji atletske staze“, dodao je Knežević.

 

Igor Božinović, sekretar Sportskog saveza Zaječara, istakao je da je izgradnja staze i sportskih objekata od velike važnosti za Zaječarce, kako bi se promovisao sport pre svega među mladima.

 

Branka Banovića, predsednika Biciklističkog saveza Srbije i Bogdana Kneževića, saradnika ministra Vanje Udovičića u Ministarstvu omladine i sporta, primili su Vladislav Milojević, pomoćnik gradonačelnika Zaječara i Igor Božinović, sekretar Sportskog saveza Zaječara.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X