Zaječar dobija planinsku biciklističku stazu

296 0

ZAJEČAR, (IST Media, Snežana Stanojević) Izgradnja staze za planinski biciklizam, kao i završetak izgradnje sportske hale u zaječarskom naselju Kotlujevac teme su razgovora predstavnika Ministarstva omladine i sporta, Biciklističkog saveza Srbije i pomoćnika gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport Vladislava Milojevića, prenosi zajecar.info

 

sastanak

 

„Grad Zaječar bio je ranije jedan od organizatora takmičenja u biciklizmu, tako da smo odlučili da ovaj grad bude ponovo domaćin takvog takmičenja. U saradnji sa lokalnom samoupravom pokušaćemo da u najkraćem roku izgradimo biciklističku stazu“, rekao je Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije.

 

On je dodao da Zaječar ima odlične uslove za izgradnju staze za planinski biciklizam i da će takva staza privući dosta turista iz zemlje i inostranstva.

 

„Jedan od razloga našeg dolaska jeste da se uverimo do koje faze se stiglo sa izgradnjom sportske hale u Kotlujevcu. Sudski sporovi, zbog kojih je gradnja bila zaustavljena, privode se kraju, tako da očekujemo da će se i ovaj sportski objekat uskoro završiti“, istakao je Bogdan Knežević, saradnik ministra sporta Vanje Udovičića.

 

Knežević je podvukao da je od velike važnosti za razvijanje sporta u ovom delu Srbije i prekogranična saradnja. Tim povodom sledeće nedelje najavljen je odlazak u Vidin, gde će se razgovarati o izgradnji sportske infrastrukture, koja bi se finansirala iz evropskih fondova.

 

„Naredne nedelje doći ćemo u Zaječar i sa predstavnicima Atletskog saveza Srbije, a povod dolaska biće razgovor o izgradnji atletske staze“, dodao je Knežević.

 

Igor Božinović, sekretar Sportskog saveza Zaječara, istakao je da je izgradnja staze i sportskih objekata od velike važnosti za Zaječarce, kako bi se promovisao sport pre svega među mladima.

 

Branka Banovića, predsednika Biciklističkog saveza Srbije i Bogdana Kneževića, saradnika ministra Vanje Udovičića u Ministarstvu omladine i sporta, primili su Vladislav Milojević, pomoćnik gradonačelnika Zaječara i Igor Božinović, sekretar Sportskog saveza Zaječara.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X