Wizz Air najavio nabavku aviona A321 od CDB Leasing

323 0

SRBIJA, (IST Media) Wizz Air, najveći low-cost avio prevoznik u regionu Centralne i Istočne Evrope, objavio je danas da je potpisao sporazum sa firmom CDB Leasing (lizing kompanija u vlasništvu Kineske razvojne banke – China Development Bank) za finansiranje šest Airbus-ovih aviona A321ceo, uključujući i prva dva A321s planirana za isporuku Wizz Air-u krajem ove godine.

 

Uslovi sporazuma nisu objavljeni.

 

“Razvili smo snažne odnose sa CDB Leasing-om s obzirom da oni nastavljaju sa podrškom našem rastu te će sada finansirati nabavku naših prvih A321s”, rekao je Jožef Varadi (József Váradi), generalni direktor Wizz Air-a. “Kada budemo uposlili avion A321 na više naših popularnih linija, smanjićemo značajno naše trškove, što će nam omogućiti da nastavimo da nudimo jeftine avio karte i pružamo više mogućnosti našim putnicima da pronađu slobodno mesto na letovima koje žele”, saopštio je Wizz Air.

 

wizair

 

Avion Airbus A321 je duži od standardnog A320, ima mesta za 230 putnika što povećava kapacitet na najpopularnijim rutama. Wizz Air trenutno koristi 63 aviona A320s sa 180 putničkih mesta, od kojih je šest takođe nabavljeno kroz finansiranje CDB Leasing-a i koji su isporučeni u periodu 2014-2015.

 

Wizz Air-u će biti isporučen prvi A321ceo u novembru, a drugi u decembru ove godine. Ovi avioni su deo postojeće porudžbine kod Airbus-a. Wizz Air je nedavno potvrdio novu porudžbinu od Airbus-a koja uključuje 110 novih A321neo aviona, čija će isporuka, ako odluka bude odobrena od strane akcionara, započeti tokom 2019.

 

Wizz Air je najveća low-cost avio kompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, koja trenutno koristi flotu od 63 aviona Airbus A320 i nudi više od 380 linija iz svoje 22 baze, povezujući 112 destinacija u 38 zemalja. U Wizz Air-u tim od preko 2300 vazduhoplovnih profesionalaca isporučuje vrhunsku uslugu i omogućava niske cene avio karata čime omogućava da Wizz Air bude omiljeni izbor za više od 16,5 miliona putnika prema podacima za poslovnu godinu koja je završena 31. marta 2015. Wizz Air je izlistan na Londonskoj berzi (London Stock Exchange) pod oznakom “WIZZ” i uključen je na indekse FTSE 250 i FTSE All ShareIndicies.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X