Grupa Borana zakazala protest zbog dima, RTB moli za još nekoliko dana strpljenja

367 0

BOR, (IST Media) – Preko društvenih mreža, poslednjih nekoliko dana kruži poziv kojim se Borani pozivaju 26. septembra na protest zbog zagađenja iz metalurških postrojenja topionice.

 

Bor, 2006

Bor, 2006. (foto: S.Trifunović, arhiva)

 

Protest pod nazivom “Imam decu i neću da ćutim“ zakazala je za 17 sati na platou kod Železničke stanice neformalna grupa građana koja je preko društvenih mreža šerovala fotografije Bora poslednjih nedelja. Protest je, inače, inicirala Irena Živković, koja potencira da skup nema političku, već ekološku poruku.

 

Sa druge strane, na fejsbuku je otvorena strana pod nazivom “Nova topionica za čisto nebo nad Borom”, na kojoj administrator objašnjava da nova topionica radi, ali da zbog uhodavanja i “osvajanja” nove tehnologije još uvek radi i stara.

 

Sledi i obećanje generalnog direktora RTB, da će za nekoliko dana dim nebo nad Borom konačno biti čisto.

 

“Definitivni prestanak rada stare topionice i prestanak dima biće za nekoliko dana. Zato, generalni direktor RTB Blagoje Spaskovski moli građane da se protest pomeri za nedelju dana i obećava da, ako se rok ne ispuni, on preuzima ličnu odgovornost”, navodi se na stranici ove facebook grupe.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X