Društvo

Vučić sa predstavnicima Zidjina: Saradnja sa lokalnom zajednicom u zaštiti životne sredine

Zijin direkcija

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa predstavnicima kineske kompanije Zijin istakao da je neophodno da saradjuju sa lokalnom zajednicom i nadležnim državnim institucijama kako bi na najbolji način doprineli povećanju kvaliteta života gradjana, pogotovo u oblasti očuvanja zdrave životne sredine.

Vučić je ukazao na značaj primene najviših standarda u ovoj oblasti i zahvalio predstavnicima kompanije na uloženom trudu i posvećenosti projektima koji se odnose isključivo na uvodjenje najsavremenijih tehnologija u skladu sa svetskim parametrima u oblasti ekologije, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Za Srbiju i lokalnu zajednicu su, po njegovim rečima, veoma važne investicije od 1,26 milijardi dolara, koliko će kompanija Zijin u narednim godinama uložiti u nadogradnju, proširenje i izgradnju četiri rudnika i topionice.

Zijin će, kako je saopšteno, izgraditi i deo javne putne infrastrukture, koja će se ustupiti gradu Boru na upravljanje po završetku radova.

Sasatanku je prisustvovala i ambasadorka Kine Čen Bo kojoj je Vučić zahvalio na profesionalnoj i ličnoj posvećenosti svim pitanjima od obostranog značaja za dve zemlje.

Beta

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X