Vlaška stranka Most najavila učešće na izborima u Boru

1879 0
Najavili zastupanje vlaške nacionalne manjine. Janošević i Trailović

 

BOR, (IST Media, foto: Igor Mitrović) Predstavnici novoosnovane Vlaške stranke “Most”, najavili su da će učestvovati za lokalnim izborima u Boru zakazanih za 4. mart, a lista nosi naziv „Vlaška stranka „Most“ – Bor u srcu – Miki Janošević“.

Predstavnici “Mosta” smatraju da će u budućem sazivu Skupštine opštine najbolje zastupati interese vlaške nacionalne zajednice.

Predstavljamo se kao manjinska stranka vlaške nacionalne manjine. Zato pozivamo sve Vlahe i naše sugrađane, koji su istog mišljenja, istog opredeljenja i imaju istu viziju kao mi, da nam pomognu i da se pridruže u prikupljanju potpisa, kaže predstavnik “Mosta” Radojica Trailović.

Nosilac ove liste je Miodrag Miki Janošević iz Zlota, koji kaže da će prvi put u istočnoj Srbiji jedna stranka nacionalne manjine izaći samostalno na izbore.

Mi se zovemo “Most”, i takvo smo ime i birali kada smo stranku registrovali, da bismo premostili sve naše razlike, da bismo premostili sve ono što nas je možda razdvajalo. Naša osnovna poruka je da nema visoke politike, i hoćemo da zajedno sa ljudima koji to žele sprečimo propadanje istočne Srbije, rekao je  Janošević.

Za sada se ne može sa sigurnošću reći koliko će kandidata za odbornička mesta imati “Most”, a to će zavisiti od broja prikupljenih potpisa. Krajnji rok za predaju liste je 16. februar. Kao registrovana partija nacionalne manjine, “Most” uvodi u skupštinu 3 posto glasova birača izašlih na birališta. U ovoj stranci računaju da im je za ulazak u skupštino sa dva odbornika potrebna podrška oko 650 birača.

Most je treća stranka u Boru koja u nazivu ističe opredeljenja zastupanja vlaške nacionalne manjine. Pored “Mosta”, tu je Vlaška narodna stranka koju predvodi Predrag Balašević i Srbijanski Vlasi na čijem je čelu Zoran Janković.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X