Vidoje Adamović novi direktor Rudnika bakra Bor

654 0

BOR, (IST Media) – Na predlog generalnog direktora RTB-a Blagoja Spaskovskog, Upravni odbor i Skupština Rudnika bakra Bor imenovali su dosadašnjeg upravnik kopa „Veliki Krivelj“ Vidoja Adamovića  za direktora Rudnika bakra Bor, saopštila je ta kompania.

 

vidoje adamovich
Vidoje Adamović

 

Adamović je predložen za visoku funkciju pošto je njegov prethodnik Živorad Petrović podneo pisanu ostavku na direktorsku funkciju uz obrazloženje da zbog zdravstvenih razloga nije više u mogućnosti da je obavlja.

 

Adamović je u Rudniku bakra Bor od 1996. godine i za to vreme prošao je put od rukovodioca proizvodnje na kopu „Veliki Krivelj“, preko tehničkog rukovodioca, do upravnika.

 

“Kriveljskim kopom upravljao sam nepunih pet godina. On sada dobro radi i ostavljam ga u dobrim rukama”, rekao je Adamović.

 

Prema njegovim rečima, kop u Velikom Krivelju će ubuduće voditi Milan Delić, njegov doskorašnji tehnički rukovodilac.

 

“Cilj mi je da povećamo proizvodnju i smanjimo troškove, a prioritet u tom poslu su „Cerovo“ i „Jama“. Okupiću mlade i stručne ljude, drugačije ćemo organizovati posao i pokušati da zajedno, kao ekipa, „dignemo“ proizvodnju u svim pogonima RBB-a”,  napominje Adamović.

 

Nedavno je pod njegovom upravom zabeležen istorijski rekord u otkopavanju rude iz ovog basenskog ležišta. Za mesec dana dato je 970.000 tona.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X