Naslovi.netPolitika

(VIDEO) Evo kako je bilo u Boru, na protestu pod nazivom “Protiv diktature”

BOR, (IST Media, foto: istmedia) – Protest u Boru protiv izbornih rezultzata predsedničkih izbora u Srbiji i, kako su naveli organizatori u pozivu, “protiv diktature jednog čoveka”, završen je večeras oko 20.30 bez ijednog incidenta.

 

Nezadovoljni rezultatima izbora, pritisaka na birače i blokadom informacija u srpskim medijima, nekoliko stotina Borana se na ovaj način priključilo protestima koji su večeras održani širom Srbije.

 

 

Protestna kolona je tokom večeri na momente blokirala delove glavnih gradskih saobraćajnica u ulici Moše Pijade i Zeleni bulevar, a vozači koji su morali da zaustave svoje automobile, mahom su ih pozdravljali sirenama.

 

Okupljeni su duvali u pištaljke, skandirali i uzvikivali „Vučiću p….“, „Ovo nije krezuba Srbija“, „Mi se ne prodajemo za sendvič“, “Nije srtamora biti siromašan sramota je biti jeftin” i noseći natpise „nije moj predsednik“ i „drugi krug“. Na protestu je primećen i jedan broj roditelja sa malom decom, intelektualci, lekari i prosvetni radnici.

Jedan mladić se peo na stubove i rušio predizborne panoe sa likom Aleksandra Vučića, koji još nisu uklonjeni.

Nije bilo stranačkih obeležja, niti se iko obratio prisutnima, a pozivi za protest su tokom dana kružili putem društvenih mreža.

 

Policija je ceo skup pratila u civilu i iz prikrajka, i nije zabeležen nijedan incident. Za sada nije poznato da li će protest u Boru i sutra biti organizovan.

 

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić u Boru nije osvojio više od 50 odsto glasova birača.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Počela sednica SG Bora. Na dnevnom redu završni račun i kadrovske promene. Odbačeno više predloga opozicije

Ist Media

NPS uoči sutrašnjeg usvajanja završnog budžeta: Gde je utrošeno 7,5 milijardi dinara?

Ist Media

Politički rat dela SNS-a oko Kancelarije za mlade. Da li smetaju zaposlene koje nisu članice nijedne stranke?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X