(VIDEO) Evo kako je bilo u Boru, na protestu pod nazivom “Protiv diktature”

597 0

BOR, (IST Media, foto: istmedia) – Protest u Boru protiv izbornih rezultzata predsedničkih izbora u Srbiji i, kako su naveli organizatori u pozivu, “protiv diktature jednog čoveka”, završen je večeras oko 20.30 bez ijednog incidenta.

 

Nezadovoljni rezultatima izbora, pritisaka na birače i blokadom informacija u srpskim medijima, nekoliko stotina Borana se na ovaj način priključilo protestima koji su večeras održani širom Srbije.

 

 

Protestna kolona je tokom večeri na momente blokirala delove glavnih gradskih saobraćajnica u ulici Moše Pijade i Zeleni bulevar, a vozači koji su morali da zaustave svoje automobile, mahom su ih pozdravljali sirenama.

 

Okupljeni su duvali u pištaljke, skandirali i uzvikivali „Vučiću p….“, „Ovo nije krezuba Srbija“, „Mi se ne prodajemo za sendvič“, “Nije srtamora biti siromašan sramota je biti jeftin” i noseći natpise „nije moj predsednik“ i „drugi krug“. Na protestu je primećen i jedan broj roditelja sa malom decom, intelektualci, lekari i prosvetni radnici.

Jedan mladić se peo na stubove i rušio predizborne panoe sa likom Aleksandra Vučića, koji još nisu uklonjeni.

Nije bilo stranačkih obeležja, niti se iko obratio prisutnima, a pozivi za protest su tokom dana kružili putem društvenih mreža.

 

Policija je ceo skup pratila u civilu i iz prikrajka, i nije zabeležen nijedan incident. Za sada nije poznato da li će protest u Boru i sutra biti organizovan.

 

Predsednički kandidat Aleksandar Vučić u Boru nije osvojio više od 50 odsto glasova birača.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

X