Safet pobednik

375 0

Piše: Saša Trifunović

 

Mislite da je pobednik predsedničkih izbora 2017. bio Aleksandar?

Pobednik izbora je Safet (Pavlović), predsednik opštine Žagubica, koga je kum, pre pola veka, krstio po idolu, legendi ex yu sevdalinki, Safetu Isoviću.

Zašto je Safet pobedio?

Budući poludecenijski predsednik Srbije, Aca V., zahvalio se Safetu na podršci u kampanji pre svih. Pre austrijskog Ministra inostranih poslova Qrca, i pre svih evropskih i svetskih zvaničnika koji su se trudili da među prvima čestitaju pobedu AV-u, i time steknu blagonaklonost balkanskog faktora stabilosti.

 

Na broju 6

Safet je na pobedničkoj večeri u BG-u skromno bio u zaleđu tokom prvog obraćanja AV, nije se gurao iza premijera kao Telenor-Karić, propali teniski selektor Obradović, ili kao medija magnat Saša Mirković minulih godina.

Ali zašto Safet? I ko je Safet, za pojedine upamćen kao prošlogodišnja zvezda emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ kada je selo Sige u opštini Žagubica oslovio „epitetom“ Severne Koreje“ u kojem je za SNS glasalo „102“ odsto izašlih na biračka mesta?

Safet je shvatio formulu koja je potrebna Srbiji.

Zavrnuo je pantalone, obukao gumene čizme, i nadzirao izgradnju infrastrukture tamo gde je bilo potrebno i iz budžeta opštine, koji je na nivou jedne ulice na Dorćolu, keširao za ono što je ljudima potrebno. Vodovod, škole, put…

Nije se oslanjao na podršku birača sa 10€ po osobi u autobusu do mitinga SNS ili sendvičem koji smrdi na sumpor žumanca, već je jednim potezom ubio dve muve. Uredio je opštinu za život u minimalizmu oko surovih homoljskih planina i dobio bezrevervnu podršu AV (i svih budućih vlasti). Bez marketing tima, samo Safet.

Za razliku od nasamarenih Borana u prošlogodišnjoj kampanji (Zorana Mihajlović), da će im konačno izgraditi 16 kilometra puta do Borskog jezera, koji sa zakrpama izgleda kao svečani sako Šefa iz stripova Alan Forda, Safet je tražio da se neizbežna deonica puta do Petrovca na Mlavi zaista i uradi. I u tome uspeo.

Homoljskim glasačima je bilo jasno zašto Vučić, zašto Safet, zašto će za pet, ili manje godina, biti potrebna podrška Saši Jankoviću ili večitom Dačiću. Ako, naravno pre toga dođu na vlast.

Safet je ubio u sebi političku sujetu, vukao investitore za rukav da dođu u Žagubicu, jer tamo život mora da se nastavi. U tome je i uspeo. A sa njim i oni kojima je dao podršku…E, zato Safet. Zato će biti potreban i drugima. Ali, da se razumemo.. Tek kad dođu na vlast. Za svaki slučaj.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X