3600 Korisnih sekundi

[VIDEO DEBATA] Prioritet u mesnim zajednicama je tamo gde je vladajuća stranka

bor

 

U live stream debati, koja je emitovana na Facebook strani Ist media, učestvovali su Dragoljub Jović, predsednik Saveta MZ “Mladost”, Dalibor Stanković, član Saveta MZ “Krivelj” i Nebojša Janošević, predsednik Saveta MZ “Bakar”.

Niskonaponska mreža u selima u okolini Bora je u katastrofalnom stanju, a elektrodistibucija nema sredstava da to popravi, izjavio je, gostujući u debati “3600 korisnih sekundi”, Dalibor Stanković, član saveta MZ “Krivelj”.

On je dodao da je, sem loših puteva, vodosnabdevanje takođe jedan od ključnih infrastrukturnih problema u ovom selu.

 Krivelj ima veliki problem sa vodom, jer zbog rudarskih radova izvori u selu presušuju. U decembru prošle godine na snazi su bile restrikcije vode, a slično je bilo i prošlog leta, podsetio je Stanković.

 Kada je reč o infrastruturnom uređenju u Boru konačnu reč ima lokalna samouprava, ali je problem u tome što se prioriteti u toj oblasti određuju prema političkoj obojenosti saveta mesnih zajednica, ocenio je Dragoljub Jović, predsednik Saveta MZ “Mladost”.

Tamo gde su vladajuće stranke na čelu mesnih zajednica prioriteti se lako određuju, dok sa opozicionim mesnim zajednicama to ide malo teže, pa je zbog ovakvih aršina pri odlučivanju MZ “Mladost” bez sopstvenih prostorija još od 2013. godine, istakao je Jović.

Akutni problem u celom gradu je parkiranje, pa je tako i u MZ “Bakar” naglasio je Nebojša Janošević, predsednik saveta te mesne zajednice. Kako je naveo, “tokom ove sezone predstoji uređenje postojećih parkirališta, ali i uređenje novih površina koje bi trebalo da posluže toj nameni”.

Mi uglavnom slušamo građane šta nam predlažu, pa su tako prethodnih godina već zaživele akcije uređenja zelenih površina, parking mesta i betonskih staza u naselju, pojasnio je Janošević.

Projekat „3600 korisnih sekundi“ podržala je „European Endowment For Democracy“

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO DEBATA] 3600 korisnih sekundi: Da li će neka opoziciona partija u Boru učestvovati u vlasti sa SNS-om

Ist Media

[VIDEO DEBATA] 3600 korisnih sekundi: Posle izbora još neizvesno ko će u vlast a ko u opoziciju

Ist Media

[VIDEO DEBATA] 3600 korisnih sekundi: Šta Borani mogu očekivati ukoliko dođe do smene vlasti?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X