Predloženo ukidanje vanredne situacije u Boru. Opada broj zaraženih

101 0

 

Stručno-operativni tim za higijensko-epidemiološke mere uputiće predlog članovima gradskog Štaba za vanredne situacije da se, zbog povoljnije epidemiološke situacije na teritoriji grada Bora, ukine vanredna situacija. Odluku o tome trebalo bi da donese Štab na sednici koja se očekuje sutra (sreda).

Zbog loše epidemiološke situacije, vanredna situacija u Boru proglašena je 23. oktobra prošle godine.

Trenutna epidemiološka situacija se može oceniti kao nesigurna, posle dužeg perioda kada je bila nepovoljna. I dalje se beleže novi slučajevi i postoji mogućnost povećnja broja zaraženih, rekla je Javorka Stankulić, načelnik epidemiološke službe.

Dodala je da se i dalje treba pridržavati propisanih epidemioloških mera uz poštovanje distance, nošenje zaštitnih maski i ono što je najbitnije i najsigurnije je vakcinacija.

Do sada je vakcinisano oko 30 % Borana, a počela je i vakcinacija maloletnih lica, za koje nije potrebna saglasnost roditelja. Uz lekarski pregled i saglasnost pedijatra mogu se vakcinisati „Fajzerovom“ vakcinom.

U Opštoj bolnici u Boru u kovid sistemu je samo grudno odeljenje na kome je hospitalizovano 16 pacijenata od kojih je jedan na respiratoru.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X