Korona

Predloženo ukidanje vanredne situacije u Boru. Opada broj zaraženih

 

Stručno-operativni tim za higijensko-epidemiološke mere uputiće predlog članovima gradskog Štaba za vanredne situacije da se, zbog povoljnije epidemiološke situacije na teritoriji grada Bora, ukine vanredna situacija. Odluku o tome trebalo bi da donese Štab na sednici koja se očekuje sutra (sreda).

Zbog loše epidemiološke situacije, vanredna situacija u Boru proglašena je 23. oktobra prošle godine.

Trenutna epidemiološka situacija se može oceniti kao nesigurna, posle dužeg perioda kada je bila nepovoljna. I dalje se beleže novi slučajevi i postoji mogućnost povećnja broja zaraženih, rekla je Javorka Stankulić, načelnik epidemiološke službe.

Dodala je da se i dalje treba pridržavati propisanih epidemioloških mera uz poštovanje distance, nošenje zaštitnih maski i ono što je najbitnije i najsigurnije je vakcinacija.

Do sada je vakcinisano oko 30 % Borana, a počela je i vakcinacija maloletnih lica, za koje nije potrebna saglasnost roditelja. Uz lekarski pregled i saglasnost pedijatra mogu se vakcinisati „Fajzerovom“ vakcinom.

U Opštoj bolnici u Boru u kovid sistemu je samo grudno odeljenje na kome je hospitalizovano 16 pacijenata od kojih je jedan na respiratoru.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X