Društvo

Večeras u Boru obeležavanje Kineske Nove godine uz vatromet, humanitarnu akciju i nagradni konkurs

 

Kineska Nova godina biće obeležena večeras na platou Doma kulture u Boru sa početkom u 17 časova, gde će do 21 čas građani moći da uzmu učešće u humanitarnoj akciji i probaju specijalitete nekoliko zemalja Pojasa i puta, ali i da uživaju u Igri lava, nastupu borilačkih veština i perfomansu Cuđua (Drevni kineski fudbal) i vatrometu.

Ovaj humanitarni karavan ukusa i darova prijateljstva na kome se mogu pronaći hrana i drugi proizvodi, gostima će za dobrotvorni prilog od 200 dinara dati priliku da dobiju jedan obrok i bezalkoholno piće neke od kuhinja zemalja članica inicijative Pojas i put, a za isti minimalni iznos i da se oprobaju u humanitarnom kvizu znanja za koji su pripremljene i nagrade. Ujedno svi koji učestvuju u kvizu znanja moći će da učestvuju i u nagradnom konkursu koji će zajednički pripremiti Institut za pojas i put i Kineski kulturni centar, a gde će glavne nagrade biti dva puta po dve povratne avio karte na direktnim letovima za Kinu, naveli su organizatori.

Sav prikupljeni prihod u Boru biće usmeren dečjem odeljenju Opšte bolnice, a hrana koja preostane biće donirana Banci hrane.

Svi sadržaji i pripremljeni program oslikavaju prijateljstvo naroda Narodne Republike Kine i Republike Srbije u tradicionalnom obeležavanju Kineske Nove godine, ali pored toga, svim posetiocima približiće ideju i sveobuhvatni pristup velikoj inicijativi Pojas i put, predstavljanjem podataka i činjenica o realizaciji inicijative, navodi se u saopštenju organizatora.

Obeležavanje kineske nove godine odvija se u organizaciji Vlade Republike Srbije, Ambasade NR Kine u Beogradu i Institut za pojas i put.

Ovaj kineski praznik obeležava se i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Smederevu.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X