Kultura

Povodom Dana biblioteke, prof dr Marija Koprivica govoriće o kulturno-istorijskoj ulozi Svetog Save

sveti-sava

 

Povodoma Dana biblioteke, u petak 27. januara, od 18 sati organizuje se razgovor o kulturno-istorijskoj ulozi Rastka/Save Nemanjića/Svetog Save.

Gošća Narodne Biblioteke u Boru biće prof. dr Marija Koprivica (Odeljenje istorije Filozofskog fakultetea u Beogradu), specijalista za istoriju srpskog naroda i srpske crkve u srednjem veku.

S njom će se razgovarati o liku i ulozi Rastka Nemanjića / Svetog Save u istoriji i kulturi, koliko je i kako kao istorijska ličnost doprineo našoj (kulturnoj, političkoj, društvenoj…) istoriji, a koliko je i kako potonja istorija doprinela njemu kao kultnoj ličnosti, svetitelju, simbolu i inspiraciji.

Prof. dr Marija Koprivica na Filozofskom fakultetu u Beogradu predaje istoriju srpskog naroda u srednjem veku, dok su joj uže oblasti interesovanja i istraživanja istorija srpske crkve u srednjem veku, istorijska demografija i istorijska geografija. Pored naučnih radova iz ovih oblasti, objavila je i studiju Vlastelinstva i ekonomija manastira srednjovekovne Srbije.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Od četvrtka 18. jula počinje prodaja ulaznica za 30. Nišville festival

Ist Media

Za seoske KUD-ove kineska kompanija donirala 1,1 milion dinara. Zamenik gradonačelnika za svako selo najavio dodatnih 300.000

Ist Media

Veče kineske muzike u hotelu “Jezero”. Dong Đinming virtuoz na erhu zasvirao Tamo daleko

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X