U Žagubici danas počinje Sabor narodnog stvaralaštva “Vrela Homolja”

606 0

ŽAGUBICA, (IST Media) U Žagubici je danas počela tradicionalna manifestacija Sabor narodnog stvaralaštva “Vrela Homolja”, koji se po trinaesti put održava u ovoj opštini.

 

vrela homolja

 

Do 27. juna, biće predstavljen bogat muzičko-zabavni i sportski program.

 

Centralni program manifestacije biće “Zlatne ruke Homolja” biće održana na platou iznad Vrela Mlave, sa izložbom starih zanata i ručnih radova, ali i nadmetanjima u spravljanju tradicionalnih jela sa homolja.

 

Danas će u vrtiću Doma klulture biti održan karneval „Dečija čarolija“, a ispred Doma kulture „Homoljsko etno dvorište“. Za sutra je u pešačkoj zoni u Žagubici previđen tradicionalni „Sajam meda i preduzetništva“.

 

Trećeg dana na platou iznad motela ‘’Vrelo’’ pažnju prisutnih zaokupiće „Zlatne ruke Homolja’’ – izlaganje domaćih rukotvorina i tradicionalnih specijaliteta domaće kuhinje, a od 18 sati na sceni na istom mestu, igrom će se predstaviti najpre kulturno umetnička društva svih naselja opštine, a zatim i profesionalno Kulturno-umetničko društvo ‘’Krsmanac‘’ koje će meštani Homolja moći da vide po prvi put u svom kraju.

 

Od 21 sat program će zaokružiti koncert Gordane Lazarević.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X