U Žagubici danas počinje Sabor narodnog stvaralaštva “Vrela Homolja”

497 0

ŽAGUBICA, (IST Media) U Žagubici je danas počela tradicionalna manifestacija Sabor narodnog stvaralaštva “Vrela Homolja”, koji se po trinaesti put održava u ovoj opštini.

 

vrela homolja

 

Do 27. juna, biće predstavljen bogat muzičko-zabavni i sportski program.

 

Centralni program manifestacije biće “Zlatne ruke Homolja” biće održana na platou iznad Vrela Mlave, sa izložbom starih zanata i ručnih radova, ali i nadmetanjima u spravljanju tradicionalnih jela sa homolja.

 

Danas će u vrtiću Doma klulture biti održan karneval “Dečija čarolija”, a ispred Doma kulture “Homoljsko etno dvorište”. Za sutra je u pešačkoj zoni u Žagubici previđen tradicionalni “Sajam meda i preduzetništva”.

 

Trećeg dana na platou iznad motela ‘’Vrelo’’ pažnju prisutnih zaokupiće “Zlatne ruke Homolja’’ – izlaganje domaćih rukotvorina i tradicionalnih specijaliteta domaće kuhinje, a od 18 sati na sceni na istom mestu, igrom će se predstaviti najpre kulturno umetnička društva svih naselja opštine, a zatim i profesionalno Kulturno-umetničko društvo ‘’Krsmanac‘’ koje će meštani Homolja moći da vide po prvi put u svom kraju.

 

Od 21 sat program će zaokružiti koncert Gordane Lazarević.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X