U Žagubici danas počinje Sabor narodnog stvaralaštva “Vrela Homolja”

523 0

ŽAGUBICA, (IST Media) U Žagubici je danas počela tradicionalna manifestacija Sabor narodnog stvaralaštva “Vrela Homolja”, koji se po trinaesti put održava u ovoj opštini.

 

vrela homolja

 

Do 27. juna, biće predstavljen bogat muzičko-zabavni i sportski program.

 

Centralni program manifestacije biće “Zlatne ruke Homolja” biće održana na platou iznad Vrela Mlave, sa izložbom starih zanata i ručnih radova, ali i nadmetanjima u spravljanju tradicionalnih jela sa homolja.

 

Danas će u vrtiću Doma klulture biti održan karneval “Dečija čarolija”, a ispred Doma kulture “Homoljsko etno dvorište”. Za sutra je u pešačkoj zoni u Žagubici previđen tradicionalni “Sajam meda i preduzetništva”.

 

Trećeg dana na platou iznad motela ‘’Vrelo’’ pažnju prisutnih zaokupiće “Zlatne ruke Homolja’’ – izlaganje domaćih rukotvorina i tradicionalnih specijaliteta domaće kuhinje, a od 18 sati na sceni na istom mestu, igrom će se predstaviti najpre kulturno umetnička društva svih naselja opštine, a zatim i profesionalno Kulturno-umetničko društvo ‘’Krsmanac‘’ koje će meštani Homolja moći da vide po prvi put u svom kraju.

 

Od 21 sat program će zaokružiti koncert Gordane Lazarević.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Novi filmski hitovi u Zaječaru

Piše - 19. September 2015. 0
ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) U nedelju 20.09. u Pozorištu Timočke krajine “Zoran Radmilović” biće prikazani dugometražni igrani i crtani…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X