EkonomijaНекатегоризовано

Pomoć Vlade Japana za sanaciju objekata i obnovu vodotokova drugog reda

KLADOVO (IST Media) Vlada Japana će preko Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, finansirati sanaciju objekata oštećenih u septembarskim poplavama, dok će značajnija finansijska sredstva izdvojiti i za obnovu vodotokova II reda, utvrđeno je na sastanku održanom u Vladi Republike Srbije.

 

Sastanku su prisustvovali predstavnici Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), predstavnici Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, predsednik opštine Kladovo Dragan Budujkić sa saradnicima iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Kladovo i direktor Javnog preduzeća „Jedinstvo“ iz Kladova, Zoran Petrović.

 

Projekat „Objekti za jačanje otpornosti lokalnih zajednica na buduće katastrofe“, odnosno projekte hitnih radova na oštećenim objektima, finansiraće Vlada Japana, a realizovati Program Ujedinjenih nacija za razvoj.

 

Tema razgovora bila je i realizacija projekata sa kojima je Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj aplicirala u ime opštine Kladovo.

Prihvaćena su tri projekta: Rekonstrukcija kišne kanalizacije, odnosno izgradnja kišnog kolektora u Brzoj Palanci, izrada projektno-tehničke dokumentacije regulacije Grobljanskog potoka u Brzoj Palanci i projektovanje i sanacija dela vodotaka Šajna Matka u Kladušnici.

 

Ukupna vrednost donacije za opštinu Kladovo iznosi oko 9 miliona dinara.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Ministarstvo finansija: Kineske firme najveći izvoznici Srbije sa 2,5 milijardi evra

Ist Media

Ziđin: U “Novom Cerovu” obustavljena proizvodnja zbog blokade puta. Većina radnika biće upućena na godišnji odmor

Ist Media

Nakon novog kolektivnog ugovora, osnovna zarada zaposlenih u Srbija Ziđin Koper veća za oko 16 odsto

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X