Pomoć Vlade Japana za sanaciju objekata i obnovu vodotokova drugog reda

336 0

KLADOVO (IST Media) Vlada Japana će preko Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, finansirati sanaciju objekata oštećenih u septembarskim poplavama, dok će značajnija finansijska sredstva izdvojiti i za obnovu vodotokova II reda, utvrđeno je na sastanku održanom u Vladi Republike Srbije.

 

Sastanku su prisustvovali predstavnici Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), predstavnici Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja, predsednik opštine Kladovo Dragan Budujkić sa saradnicima iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Kladovo i direktor Javnog preduzeća „Jedinstvo“ iz Kladova, Zoran Petrović.

 

Projekat „Objekti za jačanje otpornosti lokalnih zajednica na buduće katastrofe“, odnosno projekte hitnih radova na oštećenim objektima, finansiraće Vlada Japana, a realizovati Program Ujedinjenih nacija za razvoj.

 

Tema razgovora bila je i realizacija projekata sa kojima je Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj aplicirala u ime opštine Kladovo.

Prihvaćena su tri projekta: Rekonstrukcija kišne kanalizacije, odnosno izgradnja kišnog kolektora u Brzoj Palanci, izrada projektno-tehničke dokumentacije regulacije Grobljanskog potoka u Brzoj Palanci i projektovanje i sanacija dela vodotaka Šajna Matka u Kladušnici.

 

Ukupna vrednost donacije za opštinu Kladovo iznosi oko 9 miliona dinara.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X