Društvo

U ulici Moše Pijade zasađene mladice dve vrste javora. Nove sadnice uskoro u još dve ulice

BOR – Radnici JKP “3. oktobar” u Boru posadili su danas više desetina sadnica u ulici “Moše Pijade”, na mestima sa kojih su u aprilu uklonjena stabla čiji su koreni, prema obrazloženju inspektora za zaštitu životne sredine gradske uprave Bore Stankovića, oštetili podzemne instalacije ili su bila trula i sklona padu.

Kako smo saznali, u ovoj ulici zasađene su sadnice crvenog i običnog javora naizmenično, a odlika ovih biljaka je brzo napredovanje krošnje.

Borani se nadaju da je korenje ovih stabala usmereno na način koji je to preporučljiv, i da neće opet doći do oštećenja elektro i vodovodnih instalacija.

Pored radova u ulici “Moše Pijade”, u ulicama “3. oktobar” i “Nikole Pašića”, gde nedostaju stabla, biće zasađene sadnice srebrnog javora, rečeno je Ist mediji u komunalnom preduzeću.

Sredstva za nabavku sadnica obezbeđena su iz budžeta grada.

Seča 16 stabala tokom aprila izazvalo je negativne reakcije Borana, ali su gradski čelnici uveravali da će na tim mestima biti zasađena nove sadnice.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X