BorDruštvo

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

toplana-podstanica

Foto: M. Marković

U toku su radovi na zameni toplotnih podstanica u okviru KfW programa. Do sada je zamenjeno 15 podstanica od ukupno 53 planiranih.

Prema rečima direktora JKP Toplana Igora Jankovića, za sada je završena jedna sekcija zamene cevi na vrelovodu u Ulici Nikole Pašića, i trenutno se radi u starom delu grada, od Fakulteta prema Upravnoj zgradi kompanije Ziđin.

On dodaje da su pri kraju radovi na deonicama od Opšte Bolnice do Policijske uprave i naselja NGC, čiji se završetak očekuje za dve nedelje.

Nova oprema je automatizovana i omogućiće da se toplota racionalno koristi, odnosno da se, u zavisnosti od spoljne temperature, grejanje isključuje kako se stanovi ne bi pregrevali. Na taj način će se smanjiti gubitak toplote na mreži, a građani će dobiti bolje grejanje. Samim tim se smanjuju troškovi Toplane, izjavio je direktor Janković

Janković se nada da će do 15. septembra biti završena realizacija KfW programa i da će građani dobiti bolje grejanje za narednu grejnu sezonu.

On smatra da će 53 novourađene podstanice sa još 80 podstanica koje su urađene u prethodnoj realizaciji programa, pokriti oko dve trećine teritorije Grada Bora.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U toku su radovi na uređenju Bora. Na red došao parking u ulici Jovana Dučića

Miloš Marković

Učenici generacije u Boru. Ponos grada na bilbordima

Miloš Marković

Istraživali smo da li će staro BORSKO JALOVIŠTE U CENTRU GRADA biti NOVI RUDNIK

Saša Trifunović

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X