EkonomijaTema danaНекатегоризовано

U RTB ovog meseca očekuju proizvodnju kao pre 18 godina

BOR, (IST Media)  U borskoj topionici bakra Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor ovog meseca očekuju proizvodnju 6.200 tona katodnog bakra, što nije zabeleženo od poslovno uspešne 1998. godine, saopštila je ova kompanija.

 

elektroliza topionica rtb2

 

Generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski, rekao je da je aktuelna proizvodnja potvrda mogućnosti povećanja projektovanog kapaciteta prerade u novoj topionici bakra sa 400.000 tona koncentrata na pola miliona tona godišnje.

 

Aktuelna proizvodnja dokaz je da preradu u novoj topionici možemo da povećamo za 20 do 25 odsto bez ijednog uloženog centa, a ako uložimo ne više od pet miliona dolara, preradu možemo da podignemo na 80 do čak 90 tona koncentrata na sat“, rekao je Spaskovski.

 

U RTB naglašavaju da veću preradu sopstvenog koncentrata garantuju overene basenske rudne rezerve od 1,355 milijarde tona, ali i novootkrivena nalazišta bakra i zlata.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Realizacijom najvećeg investicionog ciklusa na Zapadnom Balkanu – PRAHOVO 2027 biće otvoreno više od 200 radnih mesta

Ist Media

Danas se u Srbiji godišnje generiše više od dva miliona tona komunalnog otpada koje završava na deponijama

Ist Media

Nova balon hala u flotaciji Veliki Krivelj suzbija prašinu iz rudnika

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X