PolitikaНекатегоризовано

Vučić: Petrović će biti smenjen, ako je zaista pretio ljudima

SRBIJA (IST Media, Beta, Tanjug) Predsednik opštine Bor i član Srpske napredne stranke Živorad Petrović biće smenjen ukoliko se ispostavi da je pretio zaposlenima u javnim ustanovama otkazima ako ne dođu na miting SNS-a, poručio je danas premijer Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

 

vucic
foto: Tanjug

“Ne znam da li je to istina, ali ako se potvrde ti navodi, on više neće biti predsednik opštine. Za razliku od drugih koji su izgovarali mnogo teže reči od Bratislava Gašića sada se prave da ih nikada nisu izgovorili. Mi smo to rešili bolje i odgovornije od drugih”, rekao je Vučić.

 

Vučić je istakao da niko ne mora da izlazi nigde i da je sramota da neko naređuje nekome gde će da ide i za koga da glasa.

 

Komentarišući audio-snimak, na kojem navodno Petrović u razgovoru sa direktorima javnih preduzeća preti da će dati otkaze svima koji ne dođu na miting SNS-a, Vučić je naglasio da ne zna da li je to istina, ali da mu se ne dopada što neki u tom snimku traže alibi za sopstvenu nesposobnost i malu popularnost.

 

Zaštitnik građana, Saša Janković, izjavio je da direktori javnih preduzeća koji zahtevaju od zaposlenih da prisustvuju stranačkim mitinzima tokom predizborne kampanje moraju da snose krivičnu odgovornost zbog kršenja prava iz radnog odnosa.

 

sasa jankovic
foto: Tanjug

Građane treba ohrabriti da stranačkim aktivistima ili direktorima javnih preduzeća slobodno kažu: ‘Ne!’. Ti direktori koji uz pretnje otkazima, radnike teraju na stranačke mitinge, treba da snose krivičnu odgovornost. Ukoliko zaposleni dobije otkaz, nadležni sud u radnom sporu mora da ga vrati na posao“, kazao je Janković.

 

Na jednom od  youtube kanala, pojavio se audio snimak razgovora predsednika opštine Bor Živorada Petrovića (SNS) sa direktorima javnih preduzeća i ustanova, načelnicom opštinske uprave i aktivistima SNS, na kome se čuje da će, svi koji odbiju da dođu na miting naprednjaka, posle izbora dobiti otkaz.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Grad da podrži mlade šahiste koji beleže dobre rezultate

Ist Media

SSP: Rezoluciju Evropskog parlemanta vlast i tabloidi koriste za širenje govora mržnje

Ist Media

NPS: Bor nema strategiju razvoja turizma, Turistička organizacija samo aparat za stranačko promovisanje

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X