Korona

U poslednjih 24 časa od korone preminulo troje Borana. Osmoro na respiratoru

bolnica bor

BOR – Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok”, u Boru se od poslednjih informacija oporavilo 46 osoba, a zabeležena su 52 nova slučaja virusa, što znači da je na današnji dan 855 ukupan broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, situacija u Boru je teška, jer za samo 24 časa od infekcije je preminulo troje Borana.

U borskom Domu zdravlja trenutno su zaražena 32 medicinska radnika. Virusom je inficirano sedmoro lekara, od kojih troje doktora iz hitne medicinske pomoći što, prema rečima direktora ove zdravstvene ustanove, znatno otežava organizaciju rada hitne službe.

Ovo je već deseti mesec kako se bavimo koronom i nažalost nismo izveli mnoge pouke koje su zastrašujuće. Vrlo je teško organizovati rad zdravstvenog sistema kada je veliki broj zdravstvenih radnika zaražen, kao i održati redovan proces rada u drugim službama uporedo sa kovid ambulantama”, naglasila je direktorka Doma zdravlja Bor, dr Vesna Radosavljević.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je 109 bolesnika, od kojih je 89 pozitivno na virus korona, dok se osmoro nalazi na respiratorima.

Prema rečima dr Gorana Joksimovića, direktora Opšte bolnice u Boru, preko 250 pregleda beleži se dnevno u kovid ambulantama.

U kovid sistem uključili smo i odeljenje urologije, tako da je ukupan kapacitet bolničkih mesta 117. Čak 17 naših sugrađana je hospitalizovano u toku jučerašnjeg dana i to su uglavnom pacijenti sa teškom kliničkom slikom. Zdravstveni sistem funkcioniše, svi dajemo maksimum i od vas tražimo samo minimum, a to je da se pridržavate mera, rekao je dr Joksimović.

Gradonačelnik Bora je i ovog puta naglasio da uz malo razumevanja i samosvesti možemo svoje bližnje i sebe sačuvati od ovog virusa.

Nadam se da postajemo svesni ozbiljnosti ove situacije. Nažalost, situacija nije ni malo jednostavna jer je, i pored svih mera zaštite, virus ušao u Dom za stara lica. Važno je da shvatimo da je neophodno da sačuvamo zdravstveni sistem i naše lekare, a istovremeno je neophodno da poštujemo sve mere koje nas mogu sačuvati od ovog virusa, rekao je on.

U toku jučerašnjeg dana u kovid ambulantu “Metalurg” javilo se 72 pacijenata sa potencijalnim simptomima virusa, u ambulanti „Rudar“ zabeleženo je 66 kontrolnih pregleda, dok je bolničko prijemno odeljenje za kovid pacijente zabeležilo 111 pregleda.

Na čekanju je 89 rezultata prethodno uzetih briseva.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X