Korona

EDIT: Korona ušla u borski STARAČKI DOM. Devetnaest osoba pozitivno na korona virus

dom za stare u Boru

foto: istmedia

BOR – Korona virus ušao je u dom za stare “Vila Katarina” u Boru.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, rekao je na konferenciji za novinare da je u staračkom domu ukupno 19 (a ne 18 kao što je to prvobitno saopšteno) pozitivnih na korona virus, od čega je 16 korisnika.

Pored svih mera zaštite i testiranja koje je propisalo Ministarstvo zdravlja, ipak se dogodilo da korona uđe u Dom. Svi zaraženi su prošli trijažni pregled i sedmoro je zadržano u bolnici na dalje lečenje, dok su ostali relativno dobro. Koordinacija između Doma za stare, Opšte bolnice u Boru i Doma zdravlja je bila dobra, i reakcija da se spreči dalje širenje virusa u Domu za stare je bila najbrža moguća, rekao je Milikić.

Direktor te ustanove Miša Đurić izrazio je žaljenje zbog ulaska virusa u Dom za stare i naveo mere koje se primenjuju od februara.

Mi se protiv virusa borimo od februara i preduzeli smo radikalne mere da zaštitimo naše korisnike. Izabrali smo najteži i najefikasniji način za to, tako što smo organizovali rad u dve grupe od po 11 radnika koji ulaze u petnaestodnevni karantin i žive zajedno sa korisnicima kako ne bi išli kući i da ne bi uneli virus u dom, rekao je Đurić.

On je napomenuo da pri promeni grupe, nova grupa prvo odradi PCR testiranje.

Moguće je da je neko od radnika, dok još nisu stigli rezultati, “zakačio” virus. Do sada ni u jednom domu nismo imali nijedan sluča zaraze i ovo nam jako teško pada jer su svi saradnici bili neverovatno posvećeni poslu i živeli odvojeni od porodice, kazao je Đurić.

Dom ima 62 korisnika. U njemu sada  postoji crvena zona u kojoj su pozitivni na virus, narandžasta zona gde su korisnici bili u kontaktu sa zaraženima i zelena zona, u kojo su smešteni korisnici koji su negativni na virus.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X