PolitikaНекатегоризовано

U ponedeljak odbornici SO Bor o višim cenama grejanja, vode i besplatnom prevozu, direktorima

BOR, (IST Media) Predsednik Skupštine opštine Bor Dobrica Đurić, izrazio je očekivanja da će naredna sednica lokalnog parlamenta, koja je zakazana za 12. septembar, pa zbog nekih “nepoznatih” razloga odložena za ponedeljak, proteći bez većih problema. Ozbiljnu i žučnu raspravu očekuje samo kada na dnevnom redu budu tačke kojima će odbornici trebati da daju zeleno svetlo za poskupljenje usluga grejanja i vode.

 

Na dnevnom redu su 33 tačke, a najvažnija je ona o rebalansu budžeta opštine. 

 

“U prvih šest meseci prihodi u budžetu su iznosili oko 44 odsto, a ako se ovaj trend nastavi, to će do kraja godine iznositi oko 90 odsto. Po tom procentu mi ćemo biti među najuspešnijim opštinama u Srbiji, zaključio je Đurić.

 

Za građane Bora će svakako biti interesantna rasprava o davanju saglasnosti za povećanje cena grejanja i vode.

 

“Upravni odbori i menadžmenti ovih preduzeća su tražili povećanje od 5,5 procenata, koliko je i država ove godine odobrila. Razlozi za poskupljenje su povećanje troškova poslovanja, odnosno inputa koji utiču na krajnju cenu. Ipak, preduzeća tvrde da će i pored ovih pokupljenja i dalje biti daleko od ekonomske cene”, kazao je Đurić.

 

Predloženi cenovnik usluga grejanja ko kategorijama možete preuzeti OVDE

 

Na sednici će se naći i Prelodg odluke o pravu na besplatan prevoz na gradskim i prigradskim linijama  na području opštine Bor.

 

“Predložili smo da besplatan gradski i prigrdski prevoz, koji svakog meseca koristi između šest i sedam hiljada Borana, ubuduće koriste i 450 korisnika Narodne kuhinje. Za sada, besplatan prevoz je na raspolaganju osnovcima, zaposlenima u školama, penzionerima starijim od 70 godina, nekim socijalnim kategorijema, invalidima rada, lica sa posebnim potrebama i njihovim pratiocima”, podsetio je Đurić.

 

dobica kzss

 

Na sednici bi trebalo da se prihvate predlozi odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora javnih preduzeća “Toplana”, “Vodovod”, “3. oktobar”, “Direkcija za izgradnju Bora”, Javnog preduzeća za stambene usluge “Bor”, “ŠRIF-a”, “Zoo vrta”, i “Borskog turističkog centra”  ali, po svemu sudeći, to neće ići lako. Naime, za direktorska mesta se po običaju vodi rovovska borba stranaka u parlamentu, što je na neki način, između redova, potvrdio i sam predsednik parlamenta.

 

“Još nemam informacija da li je formirana Komisija koja treba da se bavi izborom direktora, ali bez nje neće biti ni konkursa”, zaključio je prvi čovek Skupštine. On je dodao da ne isključuje mogućnost da se ove tačke povuku sa dnevnog reda ukoliko se nešto ne promeni na sednici gradskog Veća koja je počela danas u 13 sati .

 

Interesantno je da će zemljište kod Elektromašinske škole, za koje je bio zainteresovan  “Lidl”, umesto u zakup, biti dat na licitaciju.

 

U zakup na 30 godina licitacijom daće se motel i ribnjak kod Zlotskih pećina, i stara, ali na atraktivnom mestu ruina iza bašte kafića “Che”.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Borski SSP pozvala građane da joj se obrate ukoliko im je uskraćeno pravo na olakšice koje im pripadaju

Ist Media

Počela sednica SG Bora. Na dnevnom redu završni račun i kadrovske promene. Odbačeno više predloga opozicije

Ist Media

NPS uoči sutrašnjeg usvajanja završnog budžeta: Gde je utrošeno 7,5 milijardi dinara?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X