Zbog nedostatka kvoruma, odložena sednica SO Bor. Sukob unutar “izvornih” i “ursovih” naprednjaka

271 0

skupsstina mikrofonBOR, (IST Media) Sednica Skupštine opštine Bor, koja je bila zakazana za danas, odložena je za 23. septembar zbog nedostatka kvoruma.

 

Od 35 odbornika, za skupštinskim “okruglim stolom” selo ih je svega 11, odnosno sedam odbornika manje od broja potrebnog za donošenje odluka.

 

Na sednici se nije pojavio deo odbornika SNS, a nezvanično se saznaje da su “izvorni” naprednjaci nezadovoljni novim članovima pridošlim iz URS-a, koji su očigledno preuzeli vođstvo stranke. Ovaj sukob mogao bi da dovede do prevremenih izbora u Boru, ali, ako do toga ne dođe, moglo bi da dođe do promene u vladajućoj većini.

 

On ne očekuje održavanje sednice sve dok se ne reši sukob unutar SNS.

 

“S obzirom da su na sednicu došli novi, ali ne i stari članovi SNS, očigledno je da je došlo do sukoba za prevlast u toj stranci. Prema informacijama kojima raspolažemo,  nesuglasice su od personalnih rešenja, do toga na koji način voditi grad”, ocenjuje predsednik Vlaške demokratske stranke Srbije i odbornik, Predrag Balašević.

 

Dobrica Đurić
Dobrica Đurić

Predsednik Skuopštine opštine Dobrica Đurić, izjavio je da se danas očekivalo donošenje vrlo bitnih odluka za građane Bora.

 

“Socijalisti su dolaskom na sednicu pokazali visok stepen odgovornosti prema biračima”, rekao je Đurić.

 

Pored dela naprednjaka i socijalista, sednici su prisustvovali i odbornici DS-a, tri od četiri odbornika grupe URS-SPDS i DSS-a.

 

Na dnevnom redu SO Bor, danas je trebalo da se nađe rebalans budžeta, donošenje odluka o poskupljenju cena grejanja i vode, odluke o pravu na besplatan prevoz na gradskim i prigradskim linijama  na području opštine, ali i prihvate predlozi odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora javnih preduzeća “Toplana”, “Vodovod”, “3. oktobar”, “Direkcija za izgradnju Bora”, Javnog preduzeća za stambene usluge “Bor”, “ŠRIF-a”, “Zoo vrta”, i “Borskog turističkog centra”.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X