DruštvoPolitika

U petak sednica Skupštine Grada Bora. Predlog za novih 10 vozila za potrebe Gradske uprave

skupstina grada Bora

 

Predsednik Skupštine Grada Bora Dragan Žikić, zakazao je za petak (5. jul) 16. sednicu na kojoj će se naći 27. tačaka dnevnog reda, među kojima je najznačajnija izmena Odluke o budžetu nakon sprovedene javne rasprave. Budžet je uvećan na 8,912 milijardi dinara, odnosno 1,1 milijardu dinara više u odnosu na prvobitno usvojene Odluke o budžetu.

Pred odbornicima će se naći predlozi za subvencije JKP Toplana od 185 miliona, čime će ukupne subvencije tom preduzeću u 2024. iznositi 1,257 milijardi dinara i pomoć iz budžeta Zoološkom vrtu od oko 14,5 miiona, odnonso, JP Bogovina od 7,3 miliona.

Među ostalim izmenama o budžetu biće predloženo izdvajanje 43 miliona dinara za kupovinu 10 vozila za potrebe Gradske uprave, a za dva nova putnička vozila Doma zdravlja namenjeno je četiri miliona dinara.

Za investiciono održavanje javne rasvete predloženo je 25 miliona, za uređenje fiskultunih sala u osnovnim školama Branko Radičević i Sveti Sava 39, 3 miliona, za sanaciju podova u vrtiću Dečija radost oko 12 miliona, a za podove u OŠ Sveti Sava planirano je 6,84 miliona dinara.

Značajna sredstva iz budžeta Grada biće izdvojena za “solidarnu pomoć zaposlenima radi poboljšanja materijalnih uslova zaposlenih”.

Tako je Dečijoj ustanovi Bambi za ove potrebe namenjeno 21,4 miliona dinara, preko 16 miliona iz budžeta biće izdvojeno za solidarnu pomoć zaposlenima u Gradskoj upravi, a za radnike JU Sportski centar Bobana Momčilović Veličković 7,3 miliona. Centru za kulturu biće dodeljeno 1,8 miliona koliko i Muzeju rudarstva i metalurgije, dok je za zaposlene u Narodnoj biblioteci namenjeno 2,.26 miliona dinara.

Ukupno 3,6 miliona izdvojeno je za seoske mesne zajednice kako bi obeležili seoske slave, a za kupovinu protivgradnih raketa iz budžeta Grada predlog je da se izdvoji 1,5 miliona dinara.

Odbijeni su svi predlozi Kancelarije za mlade za novčana sredstva kako bi se pokrile sve aktivnosti i nabavio deo opreme pod obrazloženjem da ova organizacija nema prava na raspolaganje sredstvima iz budžeta, a odbijen je zahtev i Milovana Matovića iz Udruženja roditelja Bebironče za izdvajanje novca za uređenje odmarališta na Savači.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X