Društvo

Raspoređena sredstva za sufinansiranje medija na teritoriji Grada Bora

 

Komisija za ocenu projekata u oblasti javnog informiranja u Boru u 2024. godini, odlučila je da najviše novca za sufinansiranje medija dodeli preduzeću Štampa radio i film (bivša RTV Bor). Za projekat “Spomenar radio Bora”, radio ovog medija dobio je 1,2 miliona dinara, dok je radiju Klik, koji je u istom vlasništvu, dodeljeno 1,1 milion dinara za projekat pod nazivom “Dnevnik srećnog roditeljstva”.

Veb tim Bor030 dobio je 1,150 miliona za projekat “Glas nove generacije”, dok je firma Boned, za internet portal i nedeljnik, za dva projekta, “Mladi i ekologija” i “Ekonomsko osnaživanje sela” dobila ukupno milion dinara.

TV Istok iz Salaša, za projekat “Život sa rudnikom” dobila je pola miliona dinara, a Tempo portal i Tempo Naxi radio, koji su u vlasništvu Agencije Zorana Nikolića iz Zaječara, za projekte “Neka se u Boru deca rađaju i lepe stvari događaju” i “Prepoznaj, reaguj spreči) o vršnjačkom nasilju, dobili su ukupno 400.000 dinara.

Timočkoj televiziji je za projekat “Sport: srce i snaga grada Bora” dodeljeno 600.000 dinara, a portal Ist media je za projekat “Srpski ili Srbski”, dobila 300.000 dinara. IST Media je odustala od realizacije ovog projekta

I na kraju, Savez Srba iz regiona je za projekat “Srpsko kolo Bor”, za realizaciju projekta dobio 250.000 dinara, a radio Magnum iz Zaječara 150.000 dinara za projekat “Izazovi i mogućnosti – Mladi uBoru i borskim selima”.

Raspoređeno je ukupno 6,650 miliona od predviđenih 7,6 miliona.

Komisiju koja je odlučivala o javnom interesu građana Bora u sferi javnog informisanja, činili su Violeta Jovanov Peštanac (na predlog Društva novinara Vojvodine, Aleksandar Simić (na predlog UEM Komnet) i Vladan Stefanović (teoretičar i praktičar iz oblasti medija po sopstvenoj prijavi.

U odnosu na budžet Grada Bora, koji je projektovan na 7,8 milijardi dinara, a sada iznosi blizu 9 milijardi, opredeljena sredstva za medije su među najnižima u Istočnoj Srbiji. Opština Majdanpek je sa budžetom od 2,25 milijarde za medije opredelila sedam miliona, ali je raspodeljeno svega 4,550 miliona a Opština Knjaževac prednjači kada je u pitanju procenat odvojen za sufinansiranje medija iz budžeta, jer je opredeljeno čak 10,45 miliona dinara iako je budžet za 2024. godinu projektovan na 1,9 milijarde dinara.

I Opština Negotin je odrešila kesu više od Bora, jer je sa budžetom od 1,47 milijarde dinara medijima dodeljeno 9,975 miliona.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X