U izbornoj trci u Kladovu šest izbornih lista

913 0

KLADOVO, (Ist Media, J.B.K.) – Jedina opština u Borskom okrugu u kojoj će pored parlamentarnih,  24. aprila biti održani i lokalni izbori je Kladovo, budući da su u preostale tri: Boru, Negotinu i Majdanpeku, pre dve godine održani vanredni lokalni izbori.

 

kladovo

 

Izborna komisija opštine Kladovo proglasila je šest izbornih lista na kojima 111 kandidata za 28 odbornika koliko broji  saziv opštinske Skupštine.

 

Samo dve izborne liste – SNS „Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje“  i SPS „Ivica Dačić Socijalistička partija Srbije“  imaju po  28 kandidata za odbornike, koliko se i bira, dok preostale četiri imaju manje.

 

Lista „Demokratska stranka Bojan Pajtić “ ima 15 kandidata, lista SRS „dr Vojislav Šešelj SRS “  ima  10 kandidata za odbornike, lista grupe građana „Rumunska nacionalna manjina za Kladovo „Tihan Matasarević  takođe 10 kandidata i  lista „SDS Boris Tadić“ 20 kandidata za odbornike.

 

Pravo glasa na predstojećim izborima ima je  22.923 birača ili 255 manje nego na prethodnim parlamentarnim izborima 2014.

 

Na prethodnim lokalnim izborima glasalo je 12.483, odnosno 53 posto  od 23.408 građana upisanih u birački spisak i na osnovu njihovih glasova DS je imala 12 odbornika, SNS osam, SPS šest i DSS dva.

 

Vladajuću većinu su na startu činile demokrate i socijalisti, da bi u maju prošle godine došlo do prekomponovanja većine koju do nove Skupštine čini 11 odbornika SNS i 12 iz Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića, a posle sedam godina vlasti u tom gradu, socijalisti su se preselili u opoziciju.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X