Vučić: Hoćemo Vladu koja neće biti evropski gubavac

267 0

BOR, (IST Media) Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, izjavio je danas na predizbornom mitingu u Sportskom centru u Boru pred oko 5.000 ljudi da će Srbija sačuvati RTB Bor”.

 

„RTB ne treba samo da čuvamo od propadanja, već to treba da bude razvojni projekat za ceo region. Dali smo mnogo novca za novu topionicu u Boru, i naći ćemo načina za uspešan rad borskih rudnika. Mi ćemo nastaviti da dovodimo investitore i otvaramo nove fabrike, ne za izbore, već za budućnost“, kazao je on, i izrazio očekivanje da će budući ugovor sa Kinezima (Železara Smederevo) biti korist za celu državu.

 

vuvic1

 

 

Govoreći o politici, Vučić je istakao da ‘svi u okruženju’ žele slabu novu srpsku vladu i što više desnih stranaka u parlamentu  kako buduća Vlada ne bi imala ugled u svetu.

 

„Mi hoćemo vladu koja neće biti evropski gubavac, već  Vladu kojom će se svi ponositi u našoj zemlji“, rekao je Vučić na predizbornom mitingu u Sportskom centru u Boru.

 

On je, pred simpatizerima koji su organizovano u Boru došli sa šezdesetak autobusa iz istočne i jugoistočne  Srbije, kazao da je smisao onih koji bi da samo uđu u parlament,  smisao nekih „spolja“, kojima je cilj da buduća Vlada Srbije bude slaba.

 

Resize of vuvic12

 

„Smisao ulaska u parlament takvih stranaka je da mogu kao u lutkarskom pozorištu povlačiti poteze buduće Vlade. Da ona bude slaba i da ne može da štiti interese na Kosovu i Metohiji i da ima stabilnu međunarodnu poziciju“, rekao je Vučić često prekidan aplauzima i skandiranjem.

 

On je ocenio da je zato važno izaći na izbore 24. aprila, jer „oni koji ne izađu na glasanje, „glasaju za prošlost“.

 

„Mi smo, čuvajući nezavisnost i našu slobodu uspeli da pokažemo da jesmo zemlja koja se nalazi na evropskom putu, ali i zemlja koja nije uvela sankcije Ruskoj federaciji  jer ne biramo prijatelje po ravnoteži“, kazao je Vučić i dodao da je Srbija zemlja koja prvi put pobeđuje u međunarodnim okvirima, i u Ujedinjenim nacijama i u UNESKO“, napomenuo je Aleksandar Vučić.

 

Predsednik SNS je rekao da želi Srbiju u kojoj niko neće da vređa ljude zato što pripadaju drugom narodu i veri, i zato što govore drugačijim jezikom.

 

„Hoću Srbiju različitosti, da niko nikoga ne vređa zato što je Slovak, Vlah, Mađar, Rusin, Hrvat ili Bošnjak. Svako ima prava da se oseća i bude ono što želi“, dodao je Vučić.

 

Gotovo sve bandere na glavnoj gradskoj saobraćajnici u Boru nekoliko dana su okićene izbornim plakatima SNS, a mnogi radnici RTB i javnih preduzeća i ustanova dobili su obavezu prisustva ovom predizbornom skupu.

 

Ispred Sportskog centra u Boru, koji je zbog ovog skupa za sportiste, klubove i rekreativce bio zatvoren gotovo nedelju dana, bio je montiran video bim sa razglasom, odakle su obraćanje Vučića pratili oni koji nisu mogli da udju u sportsku halu.

 

Većina publike nosila je majice i kape SNS-a.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X