U Boru voda neispravna za piće, od sutra cisterne u gradu

431 0

BOR, (IST Media) Zbog velike količine padavina u Boru i okolini i zbog topljenja snega sa Crnog Vrha i Rtnja došlo je do zamućenja izvorišta u Zlotu i Bogovini, zbog čega voda u Boru, Brestovačkoj banji, Banjskom polju i Borskom jezeru nije ispravna za piće.

 

Građani će se pijaćom vodom snabdevati iz cisterni, a restrikcija neće biti rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije Opštine Bor, a prenosi TV Bor.

 

Voda u opštini Bor i okolnim selima nije ispravna za piće zbog zamućenja izvorišta Surdup, Bogovina i Zlotu, rečeno je na sednici štaba za vanredne situacije opštine Bor. Jedino je u selu Krivelj i u pogonima RTB-a Bor voda ispravna, jer se oni napajaju sa izvorišta u Krivelju koje nije zamućeno.

 

“Iz Zavoda za zaštitu zdravlja iz Zaječara dobili smo uverenje da je voda koja dolazi iz pravca Bogovine, Zlota i Surdupa neispravna za piće i spremanje hrane. Samim tim ovu vodu proglašavamo tehničkom vodom i može se koristiti za najneophodnije stvari, ali ne za piće i kuvanje. Jedino izvorište koje je ostalo u funkciji je Krivelj, tako da meštani ove mesne zajednice i radnici u pogonima RTB-a Bor koji gravitiraju ka ovom delu nemaju razloga za brigu. Uz pomoć JKP “3. oktobar” angažovali smo cisterne i one su već otišle u Zaječar da preuzmu pijaću vodu i u prepodnevnim satima ćemo ih rasporediti u gradu u selima, kako bi sanovnici mogli da se snabdeju zdravom pijaćom vodom. Restrikcija vode neće biti, a u zavisnosti od toga koja su izvorišta najmanje zamućena, tu vodu ćemo puštati u sistem, rekao je Frišković za TV Bor.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X