U Boru voda neispravna za piće, od sutra cisterne u gradu

444 0

BOR, (IST Media) Zbog velike količine padavina u Boru i okolini i zbog topljenja snega sa Crnog Vrha i Rtnja došlo je do zamućenja izvorišta u Zlotu i Bogovini, zbog čega voda u Boru, Brestovačkoj banji, Banjskom polju i Borskom jezeru nije ispravna za piće.

 

Građani će se pijaćom vodom snabdevati iz cisterni, a restrikcija neće biti rečeno je na sednici Štaba za vanredne situacije Opštine Bor, a prenosi TV Bor.

 

Voda u opštini Bor i okolnim selima nije ispravna za piće zbog zamućenja izvorišta Surdup, Bogovina i Zlotu, rečeno je na sednici štaba za vanredne situacije opštine Bor. Jedino je u selu Krivelj i u pogonima RTB-a Bor voda ispravna, jer se oni napajaju sa izvorišta u Krivelju koje nije zamućeno.

 

“Iz Zavoda za zaštitu zdravlja iz Zaječara dobili smo uverenje da je voda koja dolazi iz pravca Bogovine, Zlota i Surdupa neispravna za piće i spremanje hrane. Samim tim ovu vodu proglašavamo tehničkom vodom i može se koristiti za najneophodnije stvari, ali ne za piće i kuvanje. Jedino izvorište koje je ostalo u funkciji je Krivelj, tako da meštani ove mesne zajednice i radnici u pogonima RTB-a Bor koji gravitiraju ka ovom delu nemaju razloga za brigu. Uz pomoć JKP “3. oktobar” angažovali smo cisterne i one su već otišle u Zaječar da preuzmu pijaću vodu i u prepodnevnim satima ćemo ih rasporediti u gradu u selima, kako bi sanovnici mogli da se snabdeju zdravom pijaćom vodom. Restrikcija vode neće biti, a u zavisnosti od toga koja su izvorišta najmanje zamućena, tu vodu ćemo puštati u sistem, rekao je Frišković za TV Bor.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

26.12.2012. Novogodišnji koncert KUD Bor

Piše - 10. December 2012. 0
Ustаnovа ,,Centаr zа kulturu opštine Bor“ orgаnizuje godišnji koncert kulturno-umetničkog društvа ‚‚Bor“ koji će biti održаn 26.12.2012.g. u sаli Muzičke škole u 20…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X