Zbog zamućenja izvorišta, u Boru možda neispravna voda. Za sada nema restrikcija

263 0

BOR, (IST Media) Obilne padavine, koje su poslednjih dana zahvatile teritoriju borske opštine, dovele su do zamućenja nekih izvorišta, ali još uvek se ne zna da li je voda ispravna za piće ili ne.

 

U svakom slučaju, restrikcije nema, ali je na građanima da sami procene da li da je koriste za piće.

 

Dirtektor JKP “Vodovda” Slaviša Frišković rekao je da se uskoro iz nadležne laboratorije očekuju rezutati koji će pokazati da li je voda upotrebljiva za piće.

 

“Rezultate očekujemo skoro i onda ćemo ih objaviti putem medija”, rekao je Frišković za IST Media.

 

Zbog mutznih izvorišta, meštani Donje Bele Reke piju vodu iz cisterni, a snabdevanje Bora pijaćom vodom je dobro, rekla je za TV Bor Marina Pešić, zamenik direktora Vodovoda.

 

Ona je rekla da obilne padavine utiču na kvalitet vode na izvorištima, da je najteže na izvorištu Surdup koje je od subote zamućeno. Voda je na zlotskim izvorištima na gornjoj granici dozvoljenog zamućenja, pa se ne upotrebljava za piće u gradu, koji se najviše oslanja na “kriveljsko izvorište” odakle se Boru isporučuje 200, i vodosistema Bogovina sa 150 litara vode u sekundi.

 

čekamo

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

BOR PRE 40 GODINA, 25. April 1973.

Piše - 13. October 2013. 0
Zahvaljujući digitalizaciji lista “Borske novosti”, koju je sprovelo Zavičajno odeljenje Narodne biblioteke u Boru, u narednom periodu ćemo iz pomenutog glasila…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X