Društvo

U Boru se nastavljaju zloupotrebe navodnih ujeda pasa lutalica

 

Sve veći broj pasa lutalica u Boru, broj prijavljenih slučajeva ujeda i zloupotreba slučajeva samoranjavanja kako bi se ostvarila novčana nadoknada od ujeda, i dalje je veliki problem u gradu, istakli su predstavnici epidemiološke službe borskog Doma zdravlja na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije.

Iz nadležne službe se navodi da je jedino rešenje ovog problema sterilizacija pasa lutalica.

Na sednici su razmatrana i određena bezbednosna pitanja koja se tiču grada Bora, a dnevnim redom su obuhvaćeni stanje i stepen ugroženosti od požara na otvorenom prostoru, poplavama na potocima drugog reda, bujičnih poplava, protivgradnoj zaštiti useva i zaraznih bolesti domaćih i divljih životinja.

Kako je navedeno, od početka godine registrovan je veliki broj požara na teritoriji grada, zbog čega će vatrogasna služba u narednom periodu organizovati edukativne tribine posvećene prevenciji ovakvih situacija.

Na sednici je, između ostalog, saopšetno da je stanje na vodama drugog reda povoljno.

Što se tiče protivgradne zaštite useva, istaknuto je da svaka protivgradna stanica ima dovoljan broj raketa, a iz epidemiološke službe saopštavaju da nema novoprijavljenih slučajeva svinjske kuge.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X