BorPolitika

SSP: U Zdravstvenom centru u Boru sve veći nedostatak stručnih kadrova. EEG aparat neophodan a ne radi

Foto: Miloš Marković

Irena Živković, predsednica Stranke slobode i pravde u Boru, ocenila je danas da je zdravstveni sistem u Boru urušen, i da novom opremom neće imati ko da radi jer nema kadrova.

Podsetila je na obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom predizborne kampanje da će nova bolnica biti završena 2022. godina, a da ni do danas nisu postavljeni temelji ovog objekta.

Borski Zdravstveni centar danas ima samo jednog ortopeda, jednog transfuziologa, i samo jednog dečijeg pulmologa za ceo region. Manjak je i radiologa, ansteziologa, mikrobiologa i lekara urgentne medicine, upozorila je na konferenciji za novinare SSP Irena Živković, odbornik u Skupštini Grada Bora i narodna poslanica.

SSP ističe da godinama ukazuje na urušavanje zdravstva u Boru i predlaže mere koje grad može da preduzme, ali da ne nailazi na razumevanje vlasti.

Poslednjih par godina se ništa ne preduzima, a katastrofalne posledice osećaju svi stanovnici Bora, ocenila je ona.

Pohvalila je ulaganje iz budžeta Grada u novu opremu u poslednje vreme, ali i ističe da je sve to džaba bez stručnog kadra koji bi na toj opremi radio.

Miroslav Jovanović, član SSP, kaže da borskom Zdravstvenom centru nedostaje i EEG aparat koji već dve godine čeka na popravku, dok hitni slučajevi ostaju nezbrinuti.

Prema njegovim rečima, od dežurnog neurologa dobio je informaciju da EEG aparat nije u funkciji, a da je uput za Zdravstveni centar u Zaječaru nemoguće dobiti zbog ispunjene kvote za izdavanje uputa.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U toku su radovi na uređenju Bora. Na red došao parking u ulici Jovana Dučića

Miloš Marković

Učenici generacije u Boru. Ponos grada na bilbordima

Miloš Marković

Istraživali smo da li će staro BORSKO JALOVIŠTE U CENTRU GRADA biti NOVI RUDNIK

Saša Trifunović

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X