U borskom ’’Amanu’’ objavili fotografije kradljivaca iz te prodavnice

462 0
aman bor

 

U borskom supermarketu ’’Aman’’, kod šaltera za naplatu robe, objavljene su i fotografije lopova koji su krali u toj prodavnici.

Imamo pravo da objavimo fotografije ljudi koji nas svakodnevno kradu i koštaju nas više hiljada dinara dnevno, kazao nam je radnik u tom supermaketu.

Kako smo primetili, na fotografijama nema dece, već osoba za koje nikada ne biste verovali da su spremni na sitne krađe. Na naše pitanje šta se najviše krade, radnik Anama odgovara:

Čokoladice, paštete i manji proizvodi. Kada pozovemo policiju kažu da im ništa ne mogu jer vrednost ukradene robe ne prelazi 15 hiljada dinara, što  bi već predstavljo krivično delo.

Na našu konsataciju da nije po zakonu da se objavljuju fotografije ljudi, u “Amanu” su nam kazali da “nije po zakonu ni da se krade”.

Oni mogu da nas kradu, a mi ne možemo ni da se branimo. E pa, neće moći. Jer, ako ni policija ne može da nas zaštiti, moražemo mi sami to da učinimo, pravdaju svoj postupak zaposleni.

Inače, i u mnogim državama primenjuju se mere koje imaju za cilj da bace ljagu na počinioce, a druge odvrate od toga. Nije redak slučaj i da se likovi prestupnika objavljuju na bilbordima.

U Sloveniji se, recimo, na bilbordu srama objavljuju imena bahatih vozača sa počinjenim prekršajima.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X