DruštvoTema danaНекатегоризовано

U borskoj bolnici nema uslova za bezbolne porođaje od 1. januara

BOR (IST Media, Ivana MIlovanović) Iako je najavljeno da će od Nove godine epiduralna anestezija biti besplatna za sve porodilje u svim državnim porodilistima, porodiljama u borskoj bolnici bezbolni porođaj neće biti omogućen od 1. januara. Najvažniji razlozi zbog čega se u narednoj godini porodiljama, koje to budu zahtevale, neće davati epiduralna anestezija, jesu nedovoljan broj anesteziologa, kao i nedostatak obučenog kadra.

 

bolnica 2Načelnik odeljenja Ginekologije Opšte bolnice u Boru, doktor Goran Golubović izjavio je za IST Media da, što se ginekologije tiče, nema nikakvih prepreka za izvođenje bezbolnog porođaja, međutim, problem je u nedostatku anestezološkog kadra.

 

Anesteziologa nema dovoljno, a veliki problem predstavlja i edukacija zaposlenih za te potrebe“, rekao je Golubović

 

Načelnica anestezologa u borskoj bolnici, doktorka Sonja Ilić, istakla je da u borskoj bolnici radi svega sedam anesteziologa, što je nedovoljan broj i za svakodnevne intervencije.

 

„Osim što nas nema dovoljno, veliki problem je i edukacija. Ukoliko nam Ministarstvo zdravlja bude omogućilo da idemo na obuke, mi ćemo biti u mogućnosti da izvodimo takve zahvate“, rekla je Ilić.

 

Epiduralna anestezija trenutno u nekim porodilištima u Beogradu košta 12.000 dinara, u pojedinim je besplatna, a u nekim porodilištima u Srbiji se i ne nudi. U mnogim zemljama EU ova usluga nije standardna već godinama unazad.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X