Policija vrši istragu protiv dvoje lekara i jednog apotekara iz Bora zbog sumnje u malverzacije

319 0

lekoviBOR, (IST Media) Pripadnici MUP-a Boru zadržali su dvoje lekara borskog Doma zdravlja i radnicu Apotekarske ustanove u Boru, zbog postojanja osnova sumnje da su oštetili Republički fond za zdravstveno osiguranje Beograd i ostvarili korist od oko tri miliona dinara, saopštila je policija.

 

“Osumnjičeni D. M. (30), D. B. B. (30) i D. K. V. (44) se terete da su od januara ove godine sačinjavali recepte za lekove, koje su potom iskoristili za pribavljanje protivpravne imovinske koristi”, navodi policija.

 

Osumnjičenima je po nalogu višeg javnog tužioca u Zaječaru određeno zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

 

Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

 

Direktor Doma zdravlja u Boru, dr Miroslav Karabašević napominje da svaki lekar ima svoju licencu i pečat i odgovoran je za svoje postupke.

 

“Čekamo rezultate istrage i nadamo se da će nadležni organi profesionalno obaviti posao. Ako se utvrdi krivica, svako treba da odgovara za svoje postupke”, rekao je Karabašević.

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Krivična prijava zbog 350 000 dinara

Piše - 9. April 2015. 0
ZAJEČAR, (IST Media, Snežana Stanojević) Zaječarska policija je Osnovnom javnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv odgovornog lica Saveta mesne zajednice…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X