Policija vrši istragu protiv dvoje lekara i jednog apotekara iz Bora zbog sumnje u malverzacije

345 0

lekoviBOR, (IST Media) Pripadnici MUP-a Boru zadržali su dvoje lekara borskog Doma zdravlja i radnicu Apotekarske ustanove u Boru, zbog postojanja osnova sumnje da su oštetili Republički fond za zdravstveno osiguranje Beograd i ostvarili korist od oko tri miliona dinara, saopštila je policija.

 

“Osumnjičeni D. M. (30), D. B. B. (30) i D. K. V. (44) se terete da su od januara ove godine sačinjavali recepte za lekove, koje su potom iskoristili za pribavljanje protivpravne imovinske koristi”, navodi policija.

 

Osumnjičenima je po nalogu višeg javnog tužioca u Zaječaru određeno zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

 

Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

 

Direktor Doma zdravlja u Boru, dr Miroslav Karabašević napominje da svaki lekar ima svoju licencu i pečat i odgovoran je za svoje postupke.

 

“Čekamo rezultate istrage i nadamo se da će nadležni organi profesionalno obaviti posao. Ako se utvrdi krivica, svako treba da odgovara za svoje postupke”, rekao je Karabašević.

 

 

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X